vineri, 15 aprilie 2016

CUM TRANSFORMAM ELEVII IN CETATENI OBEDIENTI SI SLAB INFORMATI - Programul CRPE  si Manualul d-nului Cristi Danilet

Citatul urmator e din cartea -Educatie juridica pentru liceeni-.
Legea spune fiecărei persoane ce are voie şi ce nu are voie să facă pentru a trăi şi evolua aşa cum îşi doreşte. Aşadar, tu eşti liber atât timp cât fiecare este liber să facă ceea ce doreşte. Libertatea ta se întinde până acolo unde întâlneşte libertatea celuilalt.CEEA CE INSEAMNA, DE FAPT, CA A FI LIBER INSEAMNA  SA ACTIONEZI POTRIVIT REGULILOR.

Orwell ar fi fost mandru de un asemenea exemplu de Double Think.- Razboi inseamna Pace si Libertate inseamna Servitute.
Deci a fi liber inseamna sa urmezi regulile? !
Dar a fi sclav ce inseamna ? Incredibil.
OAMENII S-AU NASCUT LIBERI SI ORICE LEGE CARE LIMITEAZA LIBERTATEA ESTE O RESTRICTIONARE ADMISIBILA DOAR DACA ESTE VOLUNTARA DIN PARTEA INDIVIZILOR.
Asta inseamna ca -
-legislatia trebuie sa respecte principiile constitutionale deoarece Constitutia este contractul social al tarii.
-legislatia trebuie sa fie votata de catre cetateni sau reprezentantii alesi ai  cetatenilor .
   Deci oamenii nascuti liberi si care intra de buna voie in contract social cu restul cetatenilor de pe teritoriul unui stat constitutional,accepta voluntar o suma de restrictionari ale libertatiilor doar daca acea limitare nu impieteaza asupra libertatilor fundamentale si are un beneficiu social evident .
Daca cetateanul considera ca legea nu respecta aceste conditii , poate actiona pentru SCHIMBAREA ei , conform legislatiei derivate din Constitutie.
Deci NU CETATEANUL ACTIONEAZA CONFORM LEGII CI LEGEA ACTIONEAZA CONFORM INTERESELOR CETATEANULUI .
 Restrictionarea involuntara de libertate este foarte rar justificata si nu  trebuie aplicata decat in cazurile in care cetatenii actioneaza in legitima aparare, solicitand protectie fata de actiunile daunatoare ale unui individ. Dauna produsa trebuie sa fie certa,cuantificabila si deosebit de grava ca sa permita restrictionarea involuntara de drepturi.
       Deci cetatenii sunt liberi pentru ca s-au nascut liberi , Natura sau Creatorul , le-a conferit odata cu primele batai de inima si libertatea . Contractul social care reglementeaza interactiunile sociale trebuie sa o faca minimal, cu un beneficiu evident pentru toti cetatenii si acceptat voluntar sau schimbat daca nu intruneste aceste conditii.
Si nu e fraza in aceasta carticica ce nu trebuie criticata.
Citat - Ceea ce ne stapaneste pe toti e legea , de aceea se numeste -The rule of law-
Fals- The rule of law e un termen care de la Aristotel incoace inseamna - ECHITATE IN FATA LEGII- si a fost folosit in lupta de a se crea monarhia constitutionala impotriva conceptului de Drept divin .
Deci nu ne stapaneste nicio lege , ci toti suntem egali in fata legii.
 Si pot continua la fiecare fraza-
Citat-Cel mai important act normativ naţional este Constituţia României. Toate ţările au constituţii.
 CONSTITUTIA NU E ACT NORMATIV CI ESTE CONTRACTUL SOCIAL AL CETATENILOR UNUI STAT SUVERAN DEVENIND IZVORUL DE DREPT AL TUTUROR LEGILOR , NORMATIVELOR SI HOTARARILOR JUDECATORESTI.
- NU - NU TOATE TARILE AU CONSTITUTII SI NU TOATE CONSTITUTIILE SUNT CONSTITUTII ALE UNOR REGIMURI DE DEMOCRATIE PARLAMENTARA.
                Si ca sa radem pe final fiindca nu avem niciunul timp sa continuam sa exemplificam erorile fundamentale din aceasta carticica-
Citat-Dacă este să fim riguroşi, trebuie să spunem că legi adoptă doar Parlamentul.
HA ;HA , pai de aceea se numeste Democratie Parlamentara fiindca parlamentul este puterea centrala , cea care genereaza legislatia ce va fi aplicata de Puterea Executiva prin actul de administratie si de Puterea Judecatoreasca prin actul de justitie.
CELE 3 PUTERI NU SUNT EGALE CA IMPORTANTA CI SUNT DOAR SEPARATE SI SE CONTROLEAZA RECIPROC , PUTEREA CENTRALA ESTE CEA LEGISLATIVA FIINDCA PARLAMENTUL ESTE ORGANUL SUPREM REPREZENTATIV AL POPORULUI CARE EXERCITA SUVERANITATEA IN NUMELE ACESTUIA.
Acest program CRPE este plin de erori incepand cu titlul lui si felul cum isi formuleaza principiile si activitatile ,erorile duc la concluzia ca acesti elevi s-au nascut intr-o societate determinista , unde vocea lor nu conteaza , unde legile le conduc viata si trebuie sa urmeze reguli impunse in cele mai personale aspecte ale vietii , ca exista o singura Putere statala care merita respectul si consideratia lor - Puterea Judecatoreasca si ca atat timp cat vor urma cu scrupulozitate ordinele , deciziile si hotararile altora , vor putea avea o viata implinita , altfel ii pandeste inchisoarea si ostracizarea sociala!
Daca vreti sa va mai enervati - puteti gasi carticica aici-
https://www.facebook.com/Romanian-Center-for-European-Policies-CRPE-117699898246474/
http://www.educatiejuridica.ro/carti/romana/romana.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu