vineri, 15 aprilie 2016

                                       Dalbe lacrimioare si bombe nucleare

   Presedintele SUA , Barack Obama in cadrul unui discurs tinut in data de 5 ianuarie , a plans adresandu-se familiilor victimelor atacurilor in masa cu arme de foc, cerand ca sa se faca toate demersurile necesare ,atat de catre oamenii politici cat si de simplii cetateni ,pentru a promova o legislatie care sa impuna un control strict asupra achizitionarii armelor de catre populatie.
   Desi subiectul controlului Statului asupra armelor de foc ale cetatenilor este un subiect serios, cu numeroase argumente rationale pro si contra , nu acesta reprezinta interesul nostru ,ca romani , in imaginile prezentate.
  In aceste imagini  vedem Presedintele SUA ,care este Seful Fortelor Armate ale celei mai mari si mai puternice armate de pe globul pamantesc , tara cu cea mai dezvoltata industrie de aparare(adica industrie de razboi), tara care reprezinta in cadrul NATO forta majoritara de actiune,avand baze militare in 63 de tari si care este implicata in multiple teatre de operatiune(adica razboaie) ,plangand cu lacrimi si inecandu-se de emotie cand vorbeste despre arme.

   Arsenalul nuclear cel mai puternic din lume, se afla la dispozitia acestui om, care cu ajutorul unui singur buton rosu dintr-o valiza neagra care il insoteste in permanenta , poate arunca intreaga planeta intr-o lume post-Apocaliptica dar nu isi poate controla lacrimioarele cand vorbeste despre armele de foc ale populatiei.
   . Nu cred ca ar vrea nimeni sa mearga la medic si acesta sa lesine de emotie langa pacient ,simpatizand cu suferinta acestuia. Daca cineva nu are taria necesara ca sa isi controleze emotiile si sa ia decizii rationale , nu are ce cauta in profesia medicala.
   Totusi, un om care dovedeste o completa lipsa de auto-control si o profunda instabilitate emotionala este cel investit ca sa decida pacea planetei.
   
   Ma asteptam ca dupa prezentarea acestor imagini care au facut inconjurul lumii , fiecare cetatean al planetei sa inceapa ca sa isi faca provizii pentru posibila iarna nucleara . Singura explicatie pentru  faptul ca acele imagini nu au creat o panica generala , este ca nu a crezut nimeni ca lacrimile exprimau o emotie reala ci ca au fost doar un element de recuzita teatrala.

P.S. Presedintele Iohannis care este Comandantul Fortelor Armate Romane si Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii , cel care este investit sa instituie starea de urgenta si asediu, s-a intors din concediul petrecut pe partea cealalta a planetei?
                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu