vineri, 15 aprilie 2016

Dan Mihalache si echilibrul socialist

 Domnul consilier prezidential Dan Mihalache a repetat de 3 ori in 30 de minute ca Romania a obtinut un foarte bun echilibru politic intre stanga si dreapta , afirmand ca este un bun castigat foarte important care trebuie pastrat pentru a impiedica partidele extremiste sa capete influenta.
    In primul rand partidele extremiste sunt interzise prin Constitutie si aparitia lor in ilegalitate ar exprima o nemultumire profunda la adresa tuturor partidelor politice parlamentare, nefacand nicio diferenta cate procente au fiecare dintre acele partide parlamentare.
    Daca incercati ,domnule consilier prezidential, ca sa ne speriati cu fantoma unor ipotetice partide extremiste pentru a accepta drept salutara completa ilegitimitate a scenei politice actuale, ne jigniti inteligenta.
    In al doilea rand noi nu avem acum echilibru politic legitim rezultat in urma alegerilor, noi avem un masiv BLOCAJ POLITIC in care partidele parlamentare nu se mai gasesc in forma votata de cetateni ( cum e cazul PNL care a fuzionat cu PDL )si nu mai au liderii politici pe care cetatenii i-au votat in 2012 ca motoare ale partidelor parlamentare.
  Cea mai clara dovada a blocajului politic este faptul ca Romania e condusa de un guvern de tehnocrati , birocrati , nomenclaturisti sau ce alt nume doriti sa dati unui guvern ilegitim , nerezultat in urma consultarilor intre partidele politice pe baza unor programe de guvernare  in incercarea de a crea o majoritate parlamentara.
   Daca acest gen de blocaj parlamentar in care niciun partid politic nu isi poate promova programul de guvernare il considera dezirabil domnul Dan Mihalache, atunci de ce mai cheltuie Romania ca sa avem alegeri cand sigur mai putem gasi cativa birocrati de la FMI si UE care sa ne guverneze si din 2016 pana in 2020?
   Are cumva nostalgii domnul consilier prezidential dupa guverne de uniune nationala care sunt semnul unor crize profunde sociale si a unor derapaje totale de la democratia de tip liberal?
  Cat despre echilibrul stanga -dreapta este , vorba lui Nae Catavencu- minunat dar lipseste cu desavarsire- deoarece in prezent avem din punct de vedere doctrinar in parlament PSD -ul lui Liviu Dragnea si PNL-ul Alinei Gorghiu ,care sunt ambele partide de stanga.
   PNL-ul care se duce fara nicio propunere de Prim-ministru la Cotroceni , care ridica ode unui guvern ilegitim, care nu pierde niciun prilej in a denunta ca fiind compromisa intreaga clasa politica , este un partid care nu intelege rolul fundamental al Parlamentului , nu intelege rolul separatiei puterilor in stat , nu intelege ce este democratia de tip liberal ,nu intelege exact ideologia liberala pe care ar trebui sa o reprezinte.
 PNL-ul care lauda actiunile DNA din zori si pana in seara ,cand un partid liberal ar trebui sa stie ca sursa care genereaza coruptia este prezenta Statului in economie si ca un STAT MINIMAL ,in care Guvernul nu se implica direct in diverse afaceri si tranzactii economice, este solutia pentru a nu mai avea coruptie. Degeaba agajam pompieri mai multi ca sa stingem un foc daca in acelasi timp continuam sa alimentam focul cu lemne. Degeaba angajam mai multi procurori anti-coruptie daca alimentam cu taxe activitati economice ale Guvernului fiindca e in firea umana ca acolo unde se intersecteaza puterea politica cu banii tuturor- de fapt banii nimanui- sa rezulte coruptie.
 PNL-ul unde Alina Gorghiu propune cote obligatorii de reprezentare pe listele parlamentare pentru femei , nestiind ca liberalismul sustine egalitatea de oportunitati , nu egalitatea de rezultat si ca fortand masuri de discriminare pozitiva incalca dreptul unor cetateni de a fi promovati in functie de merit -care este castigat prin efort personal si nu in functie de sex - care e o loterie genetica,este la fel de socialist ca si PSD-ul si se pare ca face intrecere sa devina chiar mai socialist decat acesta.
     Singurul loc din lume unde PNL-ul actual ar mai putea fi considerat ca liberal in mod fraudulos este SUA, unde incepand din anii 1920 socialismul s-a prezentat in mod fals ca liberalism deoarece electoratul american respingea orice partid socialist si unde mai tarziu in timpul razboiului rece oricine se declara de orientare socialista avea repercursiuni majore asupra vietii, familiei si carierei profesionale. In SUA liberalismul de dreapta si care respecta ideologia liberala originara este numit Liberalism Clasic , tocmai pentru a se distanta de socialistii care s-au auto-etichetat liberali.
    Deci daca domnul consilier prezidential Dan Mihalache vrea un guvern de uniune nationala ca pe timpul celui de-al doilea razboi mondial si vede vreo urma de echilibru in blocajul politic actual, in care partea stanga a esicherului politic este aglomerata de aproape toate partidele parlamentare, ii dorim sa experimenteze acest echilibru socialist in alta tara decat Romania.

http://www.antena3.ro/politica/mihalache-iohannis-presedinte-consilier-promisiune-332745.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu