vineri, 15 aprilie 2016

De ce e irationala comparatia intre romanii care muncesc in U.E.
si refugiatii de razboi din Siria.

Romanii nu cauta nici ajutor , nici mila , nici sprijin- ROMANII MUNCESC SI MUNCESC DIN GREU . ROMANII AU ACCEPTAT SA MUNCEASCA IN CELE MAI GRELE CONDITII ,CU CEA MAI MICA SALARIZARE , CU CELE MAI PUTINE BENEFICII SI NU AU PRIMIT NICIUN PAHAR DE APA GRATIS.
Intrarea in UE a insemnat concret distrugerea productiei autohtone fiindca fara masuri protectioniste nu puteam concura cu industrii perfectionate de 50 de ani de economie de piata.
Ca schimb pentru faptul ca am devenit piata de desfacere si nu am mai avut industrie proprie , nici dreptul sa ne vindem forta de munca ieftin nu l-am avut de la inceput , sigur va amintiti cate tari au refuzat dreptul la munca al romanilor.
Fiecare tara UE si-a facut un calendar si conditii in care pot romanii sa munceasca dar nu au avut nicio problema sa inchida ochii la milioanele de romani care munceau la negru fara acte legale. Calendarul de acceptare a romanilor pe piata de munca a UE a fost doar o metoda de stoarcere a unui profit cat mai mare de pe urma romanilor.
Dupa 4 ani de la aderare a inceput echivalarea diplomelor si va asigur ca si cu aceasta echivalare teoretica , in practica se fac discriminari la angajare si romanii muncesc foarte rar pe posturile unde au calificare.
Dupa ce UE ne-a tratat ca cetateni de mana a doua , ne-a desfiintat economia , ne-a depopulat tara , nu avem niciun motiv sa ii fim recunoscatori.
Pe romani nu numai ca nu i-a ajutat nimeni dar si acum, la atatia ani de la aderare ,UK nu vrea sa dea alocatiile copiilor in cuantum egal. Adica romanii cat sunt buni de munca , se folosesc de ei dar nu li se acorda nici cel mai mic ajutor .
Nu exista niciun motiv logic pentru care sa compari romanii care muncesc din greu si cu mari sacrificii personale spre profitul tarii in care au locul de munca si refugiatii de razboi ce vin sa solicite sprijin din toate punctele de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu