vineri, 15 aprilie 2016

Despre DNA si Dumnezeu

Intr-un mod care poate parea paradoxal , desi nu este ,credinciosii adevarati si ateii convinsi au in mare masura aceeasi perspectiva asupra vietii.
Atat credinciosii cat si ateii inteleg maretia Universului , legile deterministe ale naturii , fragilitatea fiintei umane si natura umana supusa greselii .
Unii ii atribuie aceasta ordine universala lui Dumnezeu , altii o atribuie Naturii dar desi nu cad de acord asupra cauzei , toti sunt de acord asupra consecintelor .
Ambele categorii privesc cu intelepciune oamenii si viata si nu isi pun sperante nemasurate in nimic din ceea ce e facut de oameni.
Problema societatii moderne este ca marea majoritate a oamenilor nu sunt nici credinciosi adevarati si nici atei convinsi , plutind intreaga viata intr-un fel de marasm sufletesc ,intr-o negura a gandirii magice , in care lipsesc ratiunea eticii sau valorile morale.
Oamenii cu gandire magica , sunt blocati spiritual intr-o varsta a copilariei , o varsta a superstitiilor in care orice este posibil cu conditia sa indeplinesti un ritual adecvat.
Ritualurile magice pot fi simple cum ar fi – Daca tii mana pe un obiect rosu atunci cand faci un juramant si il incalci , vei fi grav pedepsit – si pot deveni din ce in ce mai complicate.
Daca oamenii credinciosi isi pun speranta in Dumnezeu si ateii convinsi nu isi pun speranta in nimeni , oamenii cu gandire magica trebuie sa isi tot gaseasca noi motive de isi metine speranta.
Pentru romanii greu incercati de nedreptati interminabile , atat de vechi incat se pierd in istorie ,cine le poate reda speranta in dreptate?
Pentru 2000 de ani , aceasta speranta in Justitia Divina venea prin intermediul credintei ortodoxe, in prezent , cand majoritatea romanilor sunt credinciosi doar de Paste si de Craciun , acesta speranta vine de la DNA.
DNA nu mai e o institutie omeneasca unde lucreaza tot romani ca si in restul tarii , DNA a devenit depozitarul dreptatii universale si orice actiune a DNA e intampinata cu urale si aparata cu un fanatism sectar.
D-na Kovesi a devenit Papesa noului cult justitiar si partea tragi-comica este ca a si inceput sa se comporte ca un lider de cult spiritual .
Urmariti interviul unde repeta robotic – Noi suntem DNA, Noi suntem DNA , Noi suntem DNA – si daca nu v-ati ingrijorat deloc de aceasta sudura nefireasca intre om , functie si institutie, va felicit.
De obicei sectele religioase se auto -distrug dar pana la acel moment , invartiti-va de trei ori inspre est , bateti de 3 ori din piciorul drept si repetati – Noi suntem DNA -tot de 3 ori , dupa acest ritual , Romania va scapa definitiv de coruptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu