vineri, 15 aprilie 2016

Dialog intre un socialist si un liberal

Socialist- Voi, liberalii , nu stiti decat sa vociferati impotriva Statului , nu aveti nicio idee constructiva din care sa beneficieze societatea.

Liberal-Avem idei constructive , morale si pragmatice – bazati-va pe voi insiva , pe familie , pe comunitatea locala , organizati-va in grupuri care sa va reprezinte, sprijiniti actiunile caritabile directe catre cei aflati in nevoie, sprijiniti jurnalismul independent local , implicati-va in procesul electoral.
Orice responsabilitate delegata Statului , inseamna mai multi bani cheltuiti pentru a indeplini acea responsabilitate, o posibilitate redusa de a cunoaste nevoile reale - rezolvarea facandu-se prin standarde arbitrare, la care se adauga factorii de incompetenta si coruptie.

Socialist – Adica tot ce stiti sa faceti e sa provocati frica in oameni strigand ca ni se vor lua libertatile?Ati strigat ca Iliescu ne intoarce in comunism ,ca Basescu ne intoarce in dictatura personala, ca Iohannis distruge democratia reprezentativa... Nimic din ce ati prevazut nu s-a intamplat si Romania progreseaza ,incet dar sigur ,devenind un stat democratic european.

Liberal- Nimic din ce am strigat nu s-a intamplat tocmai pentru ca a avut cine sa strige impotriva unor astfel de amenintari.Frica este emotia fundamentala supravietuirii si rolul ei este sa ne protejeze de posibile pericole. Nu trebuie sa inghetam paralizati de frica dar nici sa avem naivitati despre oameni angelici si societati utopice.
Poate discursul liberal suna monoton, aceleasi cuvinte , aceleasi previziuni , nu stim sa mintim ca ce nu e posibil - se poate si ca dam - de unde nu avem dar fara oameni care sa sustina libertatile individuale , conservatorii ar fi ucisi in lagarele de munca fortata comuniste ,socialistii ar fi ucisi in lagarele de concentrare naziste, populistii ar fi iobagi sau sclavi ca in evul mediu intunecat iar ecologistii ar fi arsi pe rug pentru erezie.

Lasati liberalii sa apere democratia cat voi faceti intreceri pe banii de la buget intre cei care dau corn cu lapte contra celor care dau mar cu biscuiti.

Nota- PNL sa isi schimbe titulatura , nu mai reprezinta ideologia liberala. Declaratiile si actiunile co-presedintilor demonstreaza ca nici nu inteleg ce inseamna liberalismul, daramite sa il promoveze. Lasati numele unui partid istoric sa ramana in istorie fiindca nu il meritati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu