duminică, 3 ianuarie 2016

Legea anti-fumat sau Legea pro-comunism

Voi urmari cu atentie pe cei care acum sustin legea anti-fumat si le voi aduce aminte cand se va da urmatoarea lege comunista , ca au participat voluntar la pierderea libertatilor democratice.
Actuala lege interzice existenta vreunui loc cu 2 pereti si un acoperis unde sa se fumeze.
De ce este in interesul public ca sa nu existe NICIUN loc cu acoperis unde sa se fumeze? Ce anume obliga nefumatorii sa intre in spatiile amenajate pentru fumatori? Daca vezi un mare semn pe usa- Pentru Fumatori - nu intra acolo!
Daca ai vazut un semn care te avertizeaza ca este un loc in care se fumeaza si alegi sa intri , este responsabilitatea ta individuala.
Ce treaba are Statul sa interzica locurile unde se aduna adulti care in mod consensual si informat decid sa fumeze?
Dar programele de televiziune, filmele, expozitiile si cartile pe care scrie mare - Atentie , scene violente sau cu nuditate- , de ce exista?
Nu vrea Statul sa le interzica deoarece exista adulti care sunt deranjati de continutul acestora?
Acolo adultul este responsabil daca decide sa intre in acel cinematograf dar cand intra intr-un bar devine brusc incapabil de decizie si nu mai poate citi semnul - Pentru fumatori?!
La momentul actual acciza pe pachetul de tigari este 80% din valoare , calculata deja la ceea ce Romania agrease pentru 2018 si la un curs euro artificial de 4.74. , peste care se adauga 20 de centi taxa de viciu.
Peste jaful legiferat sub forma de taxe se adauga si indecenta pozelor absurde care se gasesc pe pachetele de tigari .
Ca platitor de taxe vreau sa se introduca si pe produsele cu soia poze ale unor cancere la san ,ovarian, de col uterin , de prostata si avertismentul - Fitoestrogenii produc infertilitate si cancer!
Pe orice produs cu inlocuitori de zahar vreau avertisment grafic cu picioare amputate de la diabet si poze cu pacienti cu Alzheimer alaturi de avertismentul- Inlocuitorii de zahar sunt neurotoxici si induc diabet de tip 2!
Pe orice produs lactat vreau sa existe avertismentul - Atentie , contine hormoni si antibiotice care afecteaza grav sistemul endocrin si imunitar!
Ministerul Sanatatii declara ca sunt 42000 de romani care mor anual din cauza unor boli legate de fumat , problema e ca nu exista boli legate de fumat ci doar agravate de fumat si nu poate nimeni discerne cat a fost vina alimentatiei, locului de munca,poluarii generale,evenimentelor existentiale, geneticii si cat a fumatului.
Insa mergand cu notiunea de interes public acolo unde acesta incepe sa devina tirania colectivismului ,ce ar fi sa incepem sa sustinem legislatie in interesul public de tipul-
Neavand masina si necontribuind la poluare prin noxe , doresc ca toti posesorii necomerciali de masina sa fie suplimentar taxati pentru ca imi provoaca daune asupra sanatatii mele. Taxa sa fie direct proportionala cu tipul masinii si numarul de kilometri parcursi.
Ba mai mult, doresc ca toate persoanele supraponderale sa fie suplimentar taxate fiindca sigur prin comorbiditatea la obezitate greveaza prin cheltuieli suplimentare sistemul de sanatate.etc.
As putea continua cu sute de taxe asupra unor aspecte ce tin de individ si in care statul nu are dreptul sa intervina , asa cum nu are dreptul sa intervina nici cand adulti informati aleg sa fumeze intr-un spatiu acoperit.
Interesul public trebuie sa ramana definit in termeni clari de cauza si efect , demonstrabili si cuantificabili inclusiv financiar , altfel ORICE aspect al vietii private implica si interesul general , consecintele unei astfel de gandiri fiind exact sistemul comunist in care statul decide pentru toti cetatenii ce este acceptabil si ce nu .
Nefumatorule , fericit momentan ca a luat Statul decizia sa nu existe spatii in care tu SA DECIZI ca sa nu intri, iti voi aduce aminte la urmatoarea lege in care Statul te scuteste de efortul de a decide ce e bine pentru tine , ca tu ai fost primul care a pus bazele unui colectivism care duce la comunism.

Post Scriptum- Nimic mai amuzant decat sa justifici o lege comunista prin faptul ca si unele din celelalte state au o lege comunista , de parca tirania Statului nu e o amenintare oriunde in lume si nimic mai penibil decat Ciolos, care a facut din romani cobaii Europei in privinta unor substante cancerigene , sa vorbeasca de sanatatea publica in privinta fumatului ..http://www.bitpress.ro/dezvaluiri/dacian-ciolos-un-nume-direct-legat-de-experimente-cu-substante-cancerigene-pe-agricultura-romaneasca-1243573

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu