vineri, 15 aprilie 2016

                                   

                                    Legea defaimarii si Marxismul Cultural     Political correctness este doctrina din care se revendica aceasta lege fiind un mijloc de divizare a societatii si de inabusire a unui dialog social constructiv.

Scoala de gandire care a inventant aceasta forma de lupta de clasa se numeste Marxism        Cultural si a fost conceput de Scoala de la Frankfurt fiind apoi continuat de partidele socialiste.
Dupa Primul Razboi Mondial , adeptii marxismului au fost deziluzionati de faptul ca proletariatul nu a inceput marea revolutie conform predictiilor lui Marx si au decis ca sa poarte lupta de clasa din interiorul capitalismului prin grupuri speciale de interes care ar suferi oprimarea de grup- etnica, de gen , de rasa, minoritati sexuale , grupuri de varsta ,etc.
In spatele notiunii de - Grup Social- se poate ascunde oricine , evitand astfel sa fie responsabil pentru actiunile sale.
  Daca cineva este criticat imediat poate sa reclame ca a fost atacat pentru ca este parte a unei minoritati protejate prin aceasta lege.
 Ideile care se expun liber sunt folositoare social , fie si pentru ca in acest fel pot fi contrazise de alte idei , completate, modificate , desfiintate sau aprobate.
   Piata libera de idei este esentiala pentru opinia publica si cenzura nu este nici productiva , nici eficienta.Expunerea la soare e cea mai simpla si usoara metoda de igienizare .Evident ca exista o limita de comunicare politicoasa ce poate fi depasita dar ca sa te ascunzi in spatele unui- Grup Social- ca sa astepti Statul sa dea amenda cui te supara ,e si lipsit de onestitate si lipsit de moralitate.Cine nu e minor , e capabil sa isi poarte propriile batalii , mai ales daca sunt batalii din tastatura in spatiul virtual.Atat timp cat aproape toti oamenii se pot ascunde in spatele unei minoritati protejate , se desfiinteaza dialogul social si interesul comun social ,aceasta lege fiind generatoare de anomie(lipsa de coeziune) sociala .


https://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu