vineri, 15 aprilie 2016

              Pentru cei care vor sa reinventeze conceptele de Cetatenie si Drept de vot.


1. Cetatenia se obtine la nastere si nu se poate renunta la ea decat daca exista dovada ca esti cetatean in alta tara. Deci nu poate nimeni deveni APATRID . Singura tara care apara drepturile cetatenilor romani este Romania. Acesta protectie este garantata prin dreptul de vot.
ARTICOLUL 36 Constitutia Romaniei
(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
2. Romania nu e proprietatea cuiva privata ca sa dea drepturi sau sa le retraga in functie de cum crede el de cuviinta. Repet- Romania nu apartine cetatenilor care traiesc in prezent in tara.Confundati tara cu apartamentul personal , nu e cazul.
3. Cei care  muncesc in afara granitelor  Romaniei nu pot primi cetatenie in tarile unde lucreaza fiindca acele natiuni isi apara prin numeroase reglementari  proprii cetateni in primul rand. Va socheaza ideea dar celelalte natiuni isi protejeaza cetatenii cu prioritate ,asa cum ar trebui sa faca si Romania.
4. Romania este  , conform statisticilor UE ,tara cu numarul cel mai mare de cetateni care muncesc in alte state europene, raportat la numarul de populatie fiindca  ne aflam pe penultimul loc la dezvoltare economica si pe primul loc la coruptie. A crede ca aceste statistici nu se coreleaza si romanii muncesc in strainatate fiindca nu isi iubesc tara si nu fiindca au fost obligati de conditiile socio-economice, inseamna sa fii lipsit de ratiune.
5. Majoritatea cetatenilor romani care muncesc in afara tarii, au muncit in Romania , parintii lor au muncit in Romania, mai au inca familii in Romania. Multi dintre ei spera sa se intoarca in Romania si oricum TOTI vor fi obligati sa se intoarca in Romania in cazul in care isi pierd  rezidenta ,din diverse motive,in tara in care acum muncesc.
6. Asa cum am primit toti cetatenia la nastere independent de vointa noastra , odata cu cetatenia se acorda si dreptul de vot. A acorda drept de vot in functie de criterii arbitrare inseamna a purta o discutie nesfarsita despre cine merita sa voteze sau nu.Acest tip de vot cenzitar, pe alte criterii decat cetatenia, nu mai exista nicaieri in lumea civilizata.
7.Are mai mult dreptul sa voteze un asistat social decat un cetatean care munceste in strainatate si nu deranjeaza cu nimic statul roman? Acel roman nu numai ca se intretine pe el dar intretine si alti romani care altfel ar cere ajutorul statului roman. Stiu ca nu va place adevarul dar banii romanilor care muncesc in strainatate creeaza locuri de munca in Romania si diminueaza povara asistentei sociale.De ce un astfel de cetatean ar avea mai putin drept de reprezentare prin vot decat un asistat social?
8. Romanii care muncesc in afara tarii sunt informati de familiile lor si de mass-media despre evenimentele din tara. Cu ce este mai putin informat un cetatean care munceste in afara tarii decat vestitul votant care primeste in schimbul votului o galeata si un kilogram de faina?
9. Romania  ar pierde enorm pe termen scurt dar mai ales pe termen lung daca se taie toate legaturile cu milioane de romani care muncesc in afara tarii fiindca acesti cetateni reprezinta o resursa extraordinara si nu exista alte natiuni pe globul pamantesc care sa isi alunge cetatenii si sa se bucure ca si-au depopulat tara .
10. In cazul ipotetic in care, in mod neconstitutional si spre incalcarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului,cei care nu platesc in ultimii 4 ani impozite in Romania , nu au dreptul sa voteze, vor ramane sa voteze covarsitor majoritar bugetarii si pensionarii , ambele categorii dornice sa dea puteri sporite guvernului contra unor mariri la salariu si pensie. Credeti ca votul unor cetateni independenti financiar , nu ar contrabalansa aceasta tendinta socialista periculoasa?
11. Nu e nicio mandrie ca munceste cineva in tara asa cum nu e nicio mandrie ca munceste cineva in afara tarii , pur si simplu fiecare om se straduie sa isi duca viata cum se pricepe mai bine in conditiile date. In urma acestei scindari nu beneficiaza niciun cetatean roman de rand ci doar cei care pretind ca ne reprezinta si care vor sa profite in interes personal.
12. Sumar pentru cei care nu au citit pana aici- Nu se poate retrage cetatenia celor care au dobandit-o prin nastere, nu poate nimeni de pe globul pamantesc deveni apatrid fara nicio cetatenie, nu exista nicio tara cu vot in functie de impozite si sper ca multi din cei care acum tipa ca platesc impozite in Romania sa nu se trezeasca in imposibilitatea sa o mai faca fiindca nu mai au venituri deoarece viata mai da cateodata o palma celor care o merita.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_cetateniei_romane.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu