vineri, 15 aprilie 2016

Un interviu care trece cu un pahar de apa rece

Robert Turcescu a difuzat ieri interviul cu fostul sef al Serviciului Secret al S.U.A. in Romania.
In prima parte auzim cum Parlamentul este definitiv si iremediabil corupt si fara indoiala ca romanii care sustin fervent lupta anticoruptie in forma actuala , au aplaudat si populismele discursului si tusele grosiere si greselile de intelegere despre imunitatea parlamentara.
In partea a doua a discursului auzim cum lupta anticoruptie e nu numai cvasi inutila ci ca deserveste chiar coruptia prin actiuni retaliatorii ale unor grupuri de interese , ca distruge viata politica prin actiuni de politie politica si vendete personale, ca incalca frecvent drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor si ca insasi prea- adorata d-na Kovesi -nu prezinta catusi de putin garantii in privinta propriei corectitudini , onestitati si impartialitati.
In aceasta a doua parte, acei romani care considera ca actuala lupta impotriva coruptiei este facuta fara respectarea principiilor constitutionale si care aduceau aceleasi critici ca si Darren White , s-au simtit validati.
Deci acest interviu a multumit sau nemultumit pe toti romanii in aceeasi masura iar la sfarsit au ramas cu un gust amar care a venit de la solutia prezentata de Darren White- Consiliu International al Puterilor Garante – presedinte , guvern si parlamentari numiti de NATO si UE.
Pentru acest gust amar e necesar paharul cu apa rece din titlul articolului.
Poate dupa ce bem acest pahar cu apa rece , realizam cu totii ca putem sa ne pierdem complet suveranitatea ca tara si sa devenim oficial o colonie administrata de Puterile Garante.
Il rugam pe domnul Darren White, aflat in retragere,ca sa se ocupe de problemele de coruptie ale SUA ,care sunt grave – aveti un candidat la presedentie aflat in cercetare penala in desfasurare si un imens scandal privind computere care se tot strica la comanda, incepand cu Departamentul de Stat si terminand cu IRS.
Da , Romania are solutii interne impotriva coruptiei , Romania are oameni onesti ,pregatiti si capabili sa isi asume demnitatile publice , ceea ce are nevoie cel mai mult Romania este de cetateni bine informati, dispusi la dialog si implicare sociala si politica dar mai ales de solidaritate nationala.
In razboiul romano-roman care se poarta de prea multi ani in plan politic , pana vom dovedi care e mai sofisticat , inteligent si care are dreptate – apar semnale , precum acest interviu ,ca ne pierdem suveranitatea fiindca un popor are clasa politica pe care o merita si e posibil sa nu meritam ,ca cetateni ,mai mult decat sa fim condusi precum o colonie de aborigeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu