vineri, 27 mai 2016

               7 raspunsuri la intrebarile celor care sustin parteneriatul civil/casatoria
                                       intre persoanele de acelasi sex1.Intrebare:Este casatoria un drept civil care le este negat  discriminatoriu minoritatilor LGBT?
Raspuns: Nu.
   Casatoria este un beneficiu social care le este acordat tuturor celor care se incadreaza in scopul pentru care s-a legiferat aceasta institutie sociala si anume-nasterea si cresterea copiilor.
   Dovada ca de aceasta institutie poate beneficia oricine este faptul ca unele persoane din comunitatea LGBT ,au fost casatorite  la un moment dat sau ca altii care au avut un stil de viata LGBT,au decis la maturitate sa se casatoreasca .
   Evident ca legea prevede o suma de conditii :sotii sa aiba o anumita varsta,sa nu fie rude pana la gradul 4, sa fie capabili de consimtamant din punct de vedere legal, sa nu fie deja casatoriti,sa fie un barbat si o femeie,etc.
    Niciuna din aceste conditii nu este discriminatorie ci defineste doar ce persoane pot beneficia de institutia casatoriei astfel incat sa ofere cadrul cel mai favorabil nasterii si cresterii copiilor.
...................................................................................................................................
2.Intrebare: Dar nu suntem toti egali in fata legii fara deosebire de sex ,rasa,religie sau orientare sexuala?
Raspuns: Suntem egali in fata legii daca ne incadram in conditiile acelei legi.
   De exemplu -nu toti cetatenii beneficiaza de burse pentru studenti,  de alocatie pentru copii sau de pensii -aici legea ”discrimineaza” si in functie de varsta
   De concediu de lauzie beneficiaza doar femeile ,ceea ce nu e ”discriminatoriu” .
   Probele fizice pentru femeile angajate in cadrul armatei sau politiei sunt mai usoare decat cele pentru barbati ,nu pentru ca femeile sunt „discriminate” ci pentru ca anatomia le este diferita.
   Competitiile sportive ”discrimineaza” intre femei si barbati,locul unde poate lucra o femeie insarcinata e reglementat diferit,etc.
   Pur si simplu exista activitati umane in care varsta,starea de sanatate,sexul, nu pot fi ignorate de legiuitor fara consecinte negative asupra indivizilor sau societatii.
   Nu suntem entitati astrale ci fiinte biologice si una din activitatile umane unde cu certitudine sexul individului conteaza este aducerea pe lume a copiilor,care este unul din scopurile casatoriei .
..............................................................................................................................

3. Intrebare::Dar in prezent sunt multi copii care traiesc in familii monoparentale, de ce le-ar fi mai bine copiilor cu o mama singura decat intr-o familie stabila cu 2 mame?
Raspuns:Copiilor le e mai bine cu 2 parinti, mama si tata, asta incearca Statul roman si societatea sa promoveze spre binele generatiilor viitoare. Deci faptul ca exista familii monoparentale nu e o situatie de dorit si nu este un argument pentru legiferarea casatoriilor homosexuale.
   In fapt, copilul crescut de catre un parinte de orientare sexuala- homosexual,are un parinte biologic de sex opus cu care trebuie sa aiba o relatie parentala cat mai buna posibil si nicidecum incurajat sa isi rupa radacinile.
   Deci in cazul in care un parinte biologic isi creste copilul impreuna cu un partener de acelasi sex, are tot atata drept sa ceara legalizarea parteneriatului cat are o mama care isi creste copilul impreuna cu sora,matusa,bunica materna a copilului etc.
  Sunt situatii de exceptie pentru care societatea nu trebuie si nu poate sa le legifereze ca norma.
.................................................................................................................................
4..Intrebare::Dar cu fertilizarea in vitro si mamele surogat, nu mai este necesar ca parintii sa procreeze prin sex,pot avea copii fara a atinge sau macar cunoaste parintele de sex opus.
Raspuns: Nu tot ce e posibil este si dezirabil. Putem cu arsenalul nuclear ca sa distrugem planeta ,asta nu inseamna ca trebuie sa o facem.
Mamele surogat sunt un concept de o cruzime si barbarie care trebuie pedepsita prin lege:
-a dezumaniza un om transformandu-l in animal de reproducere,
-a ii fura copilul mamei lasandu-i traume biologice si psihice pe viata.,chiar daca legal si-a dat acordul,
-a lipsi copilul de laptele si iubirea materna , doar ca sa isi satisfaca doi adulti fantezia de a fi doi tati intr-o familie ,de parca un copil e un bun pe care il cumperi la talcioc, e  inuman.
  Cat despre fertilizarea in vitro,aceste tehnici medicale au scopul de a complementa natura ,nu de a o inlocui.
Evolutia umanitatii a durat milioane de ani in care prezenta tatalui insemna pentru copil securitate si protectie.
   Subconstientul si functiile biologice sunt programate ca sa se adapteze la prezenta tatalui in familie. Varsta intrarii la pubertate, dezvoltarea osoasa,capacitatea de atasament emotional echilibrat si multi alti indicatori ,s-au demonstrat ca sunt legati cauzal de simpla prezenta a tatalui in viata copilului, ce sa mai vorbim de avantajele unei reusite relatii  paternale.
   Da, la nevoie se poate trai si fara tata sau fara mama dar nu este dezvoltarea optimala.Familia extinsa si comunitatea pot asigura cateodata si partial modele de tip parental dar nu este ceea ce trebuie sa incurajam.
   Cand un copil nu are sansa sa creasca alaturi de ambii parinti ,intelege si incearca sa depaseasca acest dezavantaj dar in cazul casatoriilor homosexuale copilului nici nu i se permite sa recunoasca faptul ca e lipsit de prezenta si afectiunea parintelui biologic de sex opus ci i se impune mentalitatea ca e norocos sa fie orfan de un parinte.
....................................................................................................................................
5. Intrebare::Sunt foarte multi copii abandonati in grija statului, vreti sa spuneti ca le e mai bine la orfelinat decat crescuti cu dragoste de o familie cu parteneri de acelasi sex?
Raspuns: Nu , copiilor nu le e bine la orfelinat .
    Serviciile sociale care monitorizeaza adoptiile trebuie sa caute cu prioritate familii casatorite,daca acestea nu exista, sa plaseze copilul in familii monoparentale care indeplinesc conditiile cerute de lege.
   Daca parintele singur adoptiv are orientare sexuala homosexuala si cat influenteaza aceasta personalitatea,echilibrul emotional al adultului si in consecinta dezvoltarea copilului, comisiile de evaluare vor decide de la caz ,la caz.
   Deci parintii singuri care indeplinesc cerintele legale ,inclusiv cei care nu sunt heterosexuali,trebuie luati in considerare ca o alternativa mai buna decat orfelinatul.
   Dar acesta nu este un argument pentru casatoriile homosexuale ci este un argument pentru faptul ca macar un parinte adoptiv , e mult mai benefic pentru copil decat sa fie orfan .
   Societatea trebuie sa descurajeze abandonul copiilor prin politici de sprijinire a familiei, prin prezenta si activitatea cabinetelor de planning familial,prin politici ce tin de educatia pentru sanatate a elevilor ,  prin incurajarea adoptiilor in familia extinsa cu sprijin financiar din partea statului, prin simplificarea procedurilor de adoptie ,etc.
...................................................................................................................................
6.Intrebare: De fapt casatoria homosexuala nu te priveste pe tine , de ce interzici ,din ura ,posibilitatea ca alti oameni sa fie fericiti?
Raspuns:..Dreptul la viata privata este un drept fundamental care trebuie respectat  .Intr-adevar ,nu ma privesc (si nu ma intereseaza) relatiile personale sau orientarea sexuala a nimanui.
   Dar atunci cand  se solicita recunoasterea Statului si a societatii prin certificare publica si oficiala a relatiei, atunci cand se solicita in consecinta statutului de persoana casatorita-beneficii  sociale ,fiscale si materiale concepute pentru sprijinirea nasterii si cresterii copiilor, atunci cand se solicita ca sa modificam concepte si practici ce tin de etica,pedagogie si medicina astfel incat sa sprijinim un „stil alternativ de viata”, atunci ma priveste si pe mine care sunt parte a societatii.
    Conceptul de fericire e o problema filosofica,nu o problema constitutionala iar Statul nu are in atributii sa legifereze fericirea nimanui.
    In schimb Statul are in atributii apararea suveranitatii  si a natiunii prin grija pentru generatiile viitoare, una dintre masuri fiind protectia acordata institutiei casatoriei .
.............................................................................................................................................
7.Intrebare: Deci sustineti tirania majoritatii asupra minoritatilor?
Raspuns:Nu .In schimb nu sustin nici tirania minoritatilor asupra majoritatii.
  Cred in toleranta reciproca si pragmatism.
   In occident ,dupa 30 de ani de legiferari consecutive si in crescendo a drepturilor LGBT, exista un numar semnificativ de statistici care sa ne ajute ca sa avem o opinie informata.
   Exista 3-4% din populatie care declara ca nu sunt exclusiv heterosexuali.
   Doar 1,5%  se declara exclusiv homosexuali, adica exclusiv atrasi de persoane de acelasi sex.
    In acest moment in SUA, desi parteneriatul civil e legal in toate statele si casatoria e legala in aproape toate statele,sunt intre 550.000( conform datelor oficiale) si 1.200.000 (conform sondajelor Gallup)de adulti care traiesc in cupluri stabile ,parteneriate civile sau casatorii . Asta inseamna 0,5% din populatie.
   Sunt 200.000 de copii crescuti de cupluri de acelasi sex dintr-o populatie cu varsta  pana in 21 de ani de 87 de milioane, adica 0,2%.
   Pentru cei 0,2 % -s-au schimbat legi,manuale si programa scolara ca sa nu fie discriminati.
   La ce nivel al absurdului isi va da seama o societate ca majoritatea nu poate si nu e util ca sa isi schimbe valorile si sa investeasca material pentru fiecare minoritate de 0,2% din populatie ,vom vedea.
   Experimentul social al diversitatii si multiculturalismului e in plina desfasurare si ar fi bine  sa avem rabdare ca sa vedem ce consecinte are acest experiment, inainte de a-l impune societatii romanesti.
http://williamsinstitute.law.ucla.edu/research/census-lgbt-demographics-studies/how-many-people-are-lesbian-gay-bisexual-and-transgender/
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2015/04/28/heres-how-many-gay-marriages-the-supreme-court-could-make-way-for/
http://www.gaystarnews.com/article/studies-reveal-how-many-children-are-being-raised-lgbt-people-us011014/#gs.rhP9Ur4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu