duminică, 15 mai 2016

                                                             Drepturi risipite    Pentru dreptul de a vota s-au infaptuit revolutii si s-au purtat razboaie.Chiar si dupa ce acest drept s-a instituit legal, intimidarea,bataile si crima au fost folosite pentru a impiedica votul liber exprimat.
     In Romania anului 2016 ,dreptul la vot pare sa fi ajuns o obligatie suparatoare.Nu ne mai trebuie,nu ne mai convine,nu avem pe cine,nu avem de ce....
     Citisem un articol al ziaristului Liviu Avram despre dosarul referendum-ului din 2012, care descria pitoresc deranjul pe care au trebuit sa il suporte unii romani ,care isi petreceau linistiti duminica la gratar- iar cei de la PSD au indraznit sa le bata in poarta ca sa ii cheme la vot..... dar mai ales cat de ilegal a fost ca sa le fie cunoscute  adresele din lista electorala.
      Acelasi om si acelasi ziar care au sustint ca SRI sa continuie ca sa faca interceptari in cauze penale,ca SRI sa devina organ de cercetare penala, ca oamenii cercetati intr-un dosar penal trebuie „sa isi dovedeasca nevinovatia”, ca trebuie sa ne punem toate datele la dispozitia procurorilor „daca nu avem nimic de ascuns”....acelasi om si aceeasi redactie a ziarului Adevarul,considera o grava infractiune sa vina cineva la usa ca sa ne cheme la vot.
     Se pare ca datele personale si viata privata au cruciala importanta doar cateodata,in rest ne bazam pe  Statul de tip Big Brother ca sa ne urmareasca in permanenta si pe noi insine ca sa postam pe Facebook tot, inclusiv ce am mancat alaltaieri.
       Stiti cine a folosit pentru prima oara expresia „ fiindca nu am nimic de ascuns”? Hitler, atunci cand a cerut ca perchezitiile sa fie legale si fara mandat judecatoresc.
      De ce ar mai fi nevoie de probe in fata unui judecator pentru a se obtine un mandat de perchezitie daca nu ai nimic de ascuns?! Germanii au crezut si ei ca nu au nimic de ascuns pana au inceput sa li se sparga usile noaptea la 3 si sa fie tarati in inchisoare sau in lagarul de munca.
    Cat despre deranjul de a fi chemat la vot- pe  Pamant,numarul oamenilor care NU au drept la vot il depaseste cu mult pe cel al oamenilor care au drept de vot. 
      Pe cei care asteapta sa mearga la vot doar cand politicienii vor fi curati precum sfintii din calendar , intelepti precum filosofii antici si competenti precum laureatii premiului Nobel, i-as obliga sa locuiasca in una dintre tarile unde nu sunt alegeri libere ,pana promit ca vor vota la fiecare scrutin electoral.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu