sâmbătă, 7 mai 2016


                                Romania e impinsa prin propaganda la violente in masa


      Omul e doar un mamifer mai complex.Peste instinctele si reflexele primitive, s-au format in timp procesele cognitive umane.De exemplu -toate rationamentele morale isi au baza neurologica in circuitele neuronale care tin de dezgust.
       Starea simpatetica de dezgust care duce la reflexul vomitiv face parte din instinctele de supravietuire pe care le mostenim si au caracter atat individual cat si social. Cand un individ din grup manifesta simptomatologia de dezgust,aceasta are o contagiune reflexiva rapida in randul tuturor membrilor. In mod preventiv ,toti membrii grupului isi golesc continutul stomacal si se indeparteaza de potentiala sursa de otravire sau infectare.
       Orice idee sau concept moral si etic folosesc aceste ancestrale instincte ce tin de sanatate si curatenie.Nu trebuie deci sa ne miram ca exista expresii ca :„afaceri murdare”,„puritate sufleteasca”,„mizerie morala”,„societate bolnava”,„inima curata”,„comportament dezgustator”,etc.
        Toate analizele moral-etice pe care le facem sunt in fapt echivalente cu a decide daca ceva e periculos sau nu pentru sanatatea noastra.
         Nu intamplator ,toate religiile au reguli foarte stricte pentru ce ,cum si cand au voie sa manance credinciosii ,deoarece a accepta o regula morala este echivalentul fiziologic cu a accepta sa mananci un aliment.
        Cu cat este mai restrans compasul moral,cu atat este mai redus apetitul alimentar diversificat.Daca vreti sa cunoasteti cat de adaptabil si sociabil e un om, urmariti-i obiceiurile alimentare.
        Aceste lucruri se cunosc din antichitate si neurologia impreuna cu tehnicile de imagistica moderna nu au facut decat sa confirme observatiile empirice.
       Desi nu au fost nicidecum primii care au folosit in mod manipulator notiunile de curatenie fizica ca sa produca in mod inconstient  impresia de justificare morala,cei care au perfectionat acest mijloc de propaganda au fost nazistii.
       Campaniile de propaganda naziste au inceput cu tinte clare de curatenie fizica-curatenie pe sosele,in scoli,in spitale, fabrici si reguli stricte  pentru sanatatea populatiei.
      Pentru dezinsectia si deratizarea din institutii si fabrici ,statul nazist a folosit un nou produs chimic,ZyklonB,acelasi produs pe care aveau sa il foloseasca pentru camerele de gazare.
     Prin propaganda ,instinctul de supravietuire al dezgustului a fost orientat astfel incat uciderea a devenit o activitate de curatenie si sanatate publica.Ca orice actiune  institutionala germana  pentru curatenie ,genocidul a fost pus in aplicare cu rigurozitate si respectarea procedurii si regulamentelor.
      Fara indoiala ca sanatatea publica si  etica sociala raman teme importante si in prezent.
      In Romania avem in acest moment doua campanii publice :
-una de curatenie morala prin lupta anti-coruptie,
-a doua de curatenie fizica si sanatate prin lupta impotriva infectiilor intra-spitalicesti.
       Daca aceste campanii se suprapun cumva in mentalul colectiv ,consecinta va fi dorinta de exterminare fizica a anumitor politicieni si cadre medicale.
        Acestea sunt regulile imuabile ale  fiziologiei umane si cine doreste sa vada executii publice si violente in masa in Romania,sa sustina in continuare in mod irational campaniile de propaganda din prezent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu