miercuri, 4 mai 2016

Zgonea si Basescu,
ilegitimitate justificata prin legalisme.


    Zgonea,exclus din PSD, a gasit un tertip avocatesc prin care sa se agate de functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.
    Ceea ce nu intelege Zgonea ,asa cum nu a inteles nici Basescu,e ca functia politica tine de legitimitate si nu de legalitate.
     Cine incerca sa transforme institutiile reprezentative democratice in parti intr-un proces comercial ,in care avocatii scotocesc clauzele cele mai vagi pentru a castiga procesul cu orice pret,indiferent de latura etica, ataca de fapt principiile care stau la baza unei democratii de tip liberal.
      Basescu era obligatoriu sa isi dea demisia dupa referendumul din 2012, indiferent de ce a decis CCR ,deoarece a fost demis prin vot de un numar mai mare de cetateni decat numarul celor care l-au votat.(1)
      In loc sa procedeze principial,stiind ca a devenit de facto un presedinte ilegitim,Basescu a preferat sa se agate de functie si sa ordone inceperea unui proces politic impotriva celor care au indraznit sa organizeze referendumul de demitere.
       Basescu a fost votat in turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2009,de un numar de 5.277.000 de cetateni.La referendumul din 2012 a fost demis prin votul a 7.400.508 de cetateni.(2)
       Cate voturi doreste ICCJ sa ne convinga ca „s-au furat„?Peste 2 milioane de voturi?!
        Trebuiau sa demonstreze ca cel putin 2.200.000 de voturi sunt false,astfel incat numarul celor care l-au demis sa fie mai mic decat numarul celor care l-au ales.
        Zgonea,care a sustinut prin declaratiile lui acest proces politic al referendumului,nu a comis un simplu „delict de opinie„ ci a atacat insasi principiile constitutionale care stau la baza unui stat democratic,iar acum procedeaza identic cu Basescu in incercarea de a se agata de functia pe care nu o mai ocupa in mod legitim.
      PSD l-a propus in functie pe Zgonea,voturile PSD l-au confirmat in functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.
     Logica democratica cere ca atunci cand i se retrage sprijinul politic prin excluderea din partid a unui demnitar care si-a obtinut functia exclusiv prin sprijin politic,acesta nu mai ocupa in mod legitim acea functie.
     Ba mai mult ,Zgonea a declarat ca se va lupta impotriva„ jihadului anti-justitie”...
     Exact ca si Basescu inaintea lui ,Zgonea se ascunde in spatele institutiilor Autoritatii Judecatoresti,aplicand tehnica de propaganda comunista din versurile brigazilor muncitoresti:"Dai in mine , dai in tine , dai in fabrici si uzine .Dai in scoli , laboratoare , dai in clasa muncitoare. Asta-i bine ? Nu e bine."

     Tot auzim de statul de drept si domnia legii ,uitand ca aceste valori nu pot exista in afara moralei,eticii si a principiilor constitutionale.
    ISIS este tot un stat de drept in care legea domneste asupra tuturor in mod egal insa legea Sharia si statul teocratic nu indeplinesc restul conditiilor obligatorii pentru a asigura drepturile si libertatile fundamentale si o societate civilizata.
    Mi-as dori sa aud mai putin despre domnia legii si mai mult despre domnia Principiilor fara de care orice lege este golita de continut si transformata in instrument de abuz.

http://www.ziare.com/valeriu-zgonea/psd/zgonea-nu-renunta-la-sefia-camerei-deputatilor-ma-voi-opune-pana-la-capat-acestui-jihad-antijustitie-1420451
1 https://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_preziden%C8%9Biale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2009
2 http://www.gandul.info/stiri/referendum-2012-basescu-ramane-la-cotroceni-rezultate-partiale-bec-prezenta-46-23-la-suta-da-87-52-la-suta-9908750

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu