joi, 2 iunie 2016

                     Tigarile cu aroma de mentol si Socialismul cu aroma europeana


    Noua Directiva europeana ,ce trebuie aplicata de toate statele membre ,interzice producerea tigarilor mentolate deoarece fumatorii ar putea crede ca tigarile cu aroma de mentol sunt mai putin periculoase decat tigarile simple...
    Tot in noua directiva se prevede ca dimensiunea avertismentelor „Fumatul poate ucide”sa creasca de la 45% din suprafata pachetului ,la 65% din suprafata....
    Deci fumatorii care nu au inteles mesajul cand acoperea jumatate de pachet,vor fi in mod cert convinsi de suprafata cu cateva procente mai mai mare a acestuia....
    Imaginati-va ca aceeasi minunata intelepciune functionareasca ne reglementeaza absolut toate domeniile -de la cercetarea stiintifica ,la productia de medicamente ,pana la cultivarea florilor de musetel.
   Dupa 2 generatii nascute in cea mai mare prosperitate pe care a cunoscut-o vreodata omenirea,cetatenii Europei occidentale nu par capabili sa recunoasca ideologia unor astfel de masuri.
   Cetatenii est europeni insa stiu exact ce ideologie produce astfel de aberatii ba chiar au inceput sa recicleze bancurile pe care le spuneau cu 26 de ani in urma.

   Dispretul fata de inteligenta si autonomia cetateanului, dispretul fata de puterea acestuia de a decide in privinta vietii personale si sociale, duc la dispretul fata de votul cetatenesc si fata de democratia de tip liberal.
    UE nu se poate reforma ca sa urmareasca agenda cetatenilor fiindca nu a fost conceputa si structurata ca o institutie democratica.
   Parlamentul are rol decorativ de legitimare a unor decizii luate in spatele usilor inchise.
    Lipsa de responsabilizare a factorilor decizionali in fata cetatenilor,lipsa de consultare publica,lipsa de transparenta ,lipsa respectului pentru rezultatul votului popular-sunt intrinseci in structura UE.
    A spera ca UE se reformeaza democratic este echivalent cu a te astepta de la un tanc sa devina avion-tehnic imposibil.
   Cat a fost prosperitate si factorii centrifugali erau sub nivelul de alerta,tancul UE a functionat,asa consumator de resurse si greoi cum este.
    Odata cu acumularea crizelor suprapuse- tancul a incetinit si se impotmoleste.
     La un moment dat va fi mai eficient sa coboram din tanc si sa pornim pe jos, vom avansa mai rapid mergand pe propriile picioare decat impotmoliti intr-un tanc supra-aglomerat,supra-incalzit si inutil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu