marți, 7 iunie 2016

                                             
                                               „Fenomenul Nicusor Dan”         Nicusor Dan a castigat un scor meritoriu la primaria capitalei. A castigat insa prin neprezentarea de fapt a  PNL la alegeri.
         Electoratul care e anti-PSD,fara sa fie neaparat electorat de dreapta, nu a avut pe cine vota decat pe Nicusor Dan care macar a parut sincer dornic sa devina primar ,in comparatie cu fostul ministru Catalin Predoiu care nu si-a asumat din start candidatura desi era presedintele filialei Bucuresti a PNL,aproape a plans la conferinta de presa cand obligat de partid a preluat pozita de candidat de la Marian Munteanu si s-a grabit sa se declare dispus ca sa se retraga din cursa electorala in favoarea contra-candidatului.
        Alegatorii l-au penalizat pe Catalin Predoiu pentru lipsa de motivatie si implicare,exact asa cum ar penaliza un angajator pe un aplicant la un job, care vine tarziu,aplica la toate posturile libere din companie,anunta ca are alte proiecte in viitor ,ca nu-i place job-ul si nici nu tine in mod deosebit ca sa fie angajat....
          Cu totul alta ar fi fost competitia si scorul in alegeri daca activistul civic Marian Munteanu, care a luptat pentru democratie si avea sprijinul PNL ,ar fi concurat cu activistul civic Nicusor Dan ,un ong-ist cvasi-anonim sprijinit de d-na Mungiu- Pippidi.
            Faptul ca ong-urile care au aceeasi sursa de finantare ca si ong-ul lui Nicusor Dan ,au facut proteste jurnalistice impotriva candidaturii lui Marian Munteanu ,ar fi contat mult mai putin decat sabotajul fatis a lui Ovidiu Raetchi , motivat de teama pretinselor simpatii legionare ale candidatului la primaria capitalei, in anul 2016 -la 70 de ani de la decimarea definitiva a legionarilor de catre comunisti...
             Ovidiu Raetchi a pierdut oricum cursa electorala pentru sectorul 5 dar cu intentie sau fara intentie i-a asigurat lui Nicusor Dan frumosul scor in alegerile pentru primaria capitalei.
            Pe aceste actiuni falimentare si pe sabotajul  intern al PNL se bazeaza „Fenomenul Nicusor Dan” care acum vrea sa ne fie prezentat ca speranta politicii nationale.
            Mare noroc pentru noi ca ong-istul politician ,avea deja infiintat pe numele prietenei un partid pentru intreaga Romanie fiindca altfel ramaneam cu totii fara „un nou si curat partid anti-sistem” ,o adevarata „A treia cale in politica romaneasca”.
            Dincolo de laudele exagerate sau de scandalurile cu finantari care de care mai controversate (de la comisioane Bechtel,la burse sub patronajul lui Soros ,la finantatori cu afinitati pro-Putin) ,ceea ce lipseste analizelor din masa-media a „Fenomenului Nicusor Dan”,este simtul proportiei.
            Rezultatul lui Nicusor Dan este intr-adevar meritoriu dar situatia de la alegerile pentru primaria capitalei este unica si greu de replicat chiar si in capitala ,daramite la nivel national.
           Ca sa intre in parlament ,partidul condus de Nicusor Dan are nevoie de proiect national,multi oameni dedicati, organizare in teritoriu si toate astea in doar 5 luni .
           Apoi trebuie sa convinga electoratul anti-sistem ca proiectul ongisto-politico-tehnocratic este o solutie viabila iar acestia sa iasa in numar suficient de mare la vot cat sa ii asigure un minim procent de 5% din voturile valabil exprimate.
           Toate aceste conditii trebuie sa le indeplineasca pe fondul unei competitii electorale reale unde niciun contra-candidat nu se va mai purta cu manusi si nu isi va mai ceda locul precum a facut Catalin Predoiu iar auto-sabotajele unor membri PNL vor avea impact minimal.
            Personal ,consider toate partidele anti-sistem nu o solutie politica ci o problema politica si nu am nicio rabdare pentru lipsa de viziune , fracturile de discurs logic si potentialul extremism al acestora.
            Pe deasupra nu am nicio apreciere pentru ong-ul d-nei Mungiu- Pippidi si satelitii acestuia ,care l-au sprijinit masiv pe Nicusor Dan ,nici pentru un anumit tip de suporter arogant ,agresiv si auto-suficient ce graviteaza spre partidele anti-sistem.
           De aceea de abia astept campania electorala din toamna pentru alegerile parlamentare cand „Fenomenul Nicusor Dan ”va fi repus in context si in dreapta proportie in functie de merite.

P.S.- Da, am aflat de dosarul de informator a lui Marian Munteanu din presa si nu conteaza in economia articolului fiindca Nicusor Dan tot a castigat prin neprezentarea PNL.
Apoi nu conteaza fiindca orice ar fi facut, Marian Munteanu a platit deja: a fost batut cumplit,i s-a pus toporul la gat si a facut inchisoare politica.
Ce ne facem cu turnatorii de ieri si de azi care nu au platit niciodata nimic dar sunt promovati in cariera si ajutati ca sa se imbogateasca?   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu