miercuri, 22 iunie 2016

                                              Tiranie parlamentara in metafore


   Ministrul Justitiei, d-na Pruna a mai introdus o sintagma nemaintalnita in istoria lumii: „Tirania parlamentara”.
   Tirania este un regim guvernamental opresiv si lipsit de raspundere politica in fata cetatenilor.Exercitarea puterii poate fi concentrata in mainile unui singur conducator,numit tiran.
    Problema Tiraniei parlamentare este faptul ca nu are instrumentele executive ca sa fie opresiva fata de nimeni,decat daca ii e frica d-nei ministru de posibilitatea ca parlamentarii sa smulga scaunele din cladirea Parlamentului si sa ne bata cu ele.
   Culmea Tiraniei parlamentare e ca in termen de 5 luni ,deputatii si senatorii vor fi confruntati cu votul popular si vor raspunde politic.
    Institutia Parlamentului nu poate niciodata sa indeplineasca cerintele definitiei tiraniei deci presupun ca d-na Pruna a folosit o metafora .
   Nimic mai folositor pentru o tara decat un Ministru al Justitiei care sa foloseasca metafore constitutionale ca : „Regim de restauratie”,„discutia despre drepturile fundamentale este un lux teoretic” si „Tiranie parlamentara”...
    D-na  Ministru care a dat 2 Ordonante de Guvern ,ordonante ilegale si neconstitutionale, modificand Codul Penal si Codul de Procedura Penala fara a respecta consultarea publica si dezbaterea parlamentara,cea care a transformat un serviciu secret in organ de cercetare penala , aceasta d-na ministru care anuleaza Constitutia din biroul dumneai , se plange de tiranie....
    Daca tot ii plac metaforele d-nei Ministru ,as  informa-o ca limbajul folosit de dumneai impotriva parlamentarismului, infiintarea S.S.-ului ,modificarea prin decret a Codului Penal si desfiintarea drepturilor fundamentale prin anularea de facto a prevederilor constitutionale ,o transforma in Hitler de Romania - in varianta tragi-comica.


http://www.dcnews.ro/raluca-pruna-la-rupere-tiranie-parlamentara_509020.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu