duminică, 3 iulie 2016

                                                  De ce Brexit si Trump?
                                        Revolta impotriva Globalismului corporatist


   De ce in SUA ,candidatii cu cea mai mare popularitate,Bernie Sanders si Donald Trump, vin din afara elitelor politice?
   De ce in Marea Britanie ambele partide -conservatorii si laburistii-sunt decapitate de lideri sub reprosul ca s-au rupt de electorat si nu mai reprezinta vointa cetatenilor?
   De ce in tari bogate precum Austria sau in tari mai sarace precum Grecia ,in toata Europa, partide si lideri noi apar din afara sistemului politic, incercand sa exprime nemultumirea cetatenilor?
   Ce au in comun tarile sarace din care pleaca forta de munca, cu tarile bogate unde emigreaza forta de munca?
   Raspunsul e foarte simplu si evident-toate tarile sunt macinate si destabilizate de Globalismul corporatist.
   Globalismul corporatist este denumit si cu termenii similari :Capitalism corporatist,Fascism corporatist, Corporatocratie si Republici corporatiste.
   Globalismul corporatist este un sistem politico-economic in care guvernele nationale servesc interesele unor mari actori economici trans-nationali ,folosind legislatia si bugetele nationale pentru a favoriza profitul acestora.
   In acest sistem,cetatenii isi pierd drepturile cetatenesti, standardul de viata si controlul democratic fiindca politicile nationale nu sunt facute de catre guvernanti ci de actorii economici trans-nationali prin contracte si tratate internationale pe termen lung ,care trebuie sa fie aplicate de orice partid ajunge la guvernare, transformand alegerile intr-o completa farsa.
   Putem da exemplul Greciei care desi a schimbat mai multe guverne si a organizat referendum,toti guvernantii au aplicat acelasi program falimentar UE-FMI sub amenintarea inchiderii tuturor bancilor de pe teritoriul Greciei.
   Era Globalismului corporatist de abia acum se impune fiindca tratatul TTIP care se doreste a fi semnat intre SUA si UE,de abia acum legifereaza precedenta corporatiilor asupra guvernelor nationale,la care se adauga presiunile de desfiintare nationala europeana prin cedarea tuturor atributiilor si parghiilor de control catre UE.
   Desi dupa criza din 2008, intreaga planeta e scufundata in recesiune economica, singura solutie a elitelor este sa ne ingroape mai mult sub sistemul politico-economic care ne-a adus in criza actuala.
   Principiile Globalismului corporatist sunt -privatizarea profitului si resurselor , nationalizarea pierderilor,anularea de facto a democratiilor parlamentare, pastrarea guvernantilor nationali pe post de Consilieri Relatii Publice, reorganizarea sociala dupa standarde cost/beneficiu.
   Cine participa la Revolta impotriva Globalismului corporatist?
   Toate clasele sociale si toate orientarile politice deoarece toti oamenii sunt afectati, cu exceptia clasei functionaresti corporatiste si din institutiile politico-administrative.
1.Esti socialist si tii la demnitatea si standardul de viata al clasei muncitoare?Atunci esti impotriva Globalismului corporatist.
Globalismul corporatist desfiinteaza dreptul muncii si sindicatele,exporta locurile de munca spre tari sarace unde nu exista niciun standard de protectie sociala si importa forta de munca ieftina -aruncand intreaga clasa muncitoare a planetei intr-o cursa a disperarii intre cine isi poate vinde viata mai ieftin.
2.Esti liberal si tii la drepturile fundamentale si la un stat minimal controlat democratic?Atunci esti impotriva Globalismului corporatist.
Liberalii se opun din principiu ,indiferent cate avantaje economice ar avea fiindca functia liberalilor in societate este sa pastreze drepturile fundamentale si sa fereasca societatea de derapajele spre lagarele de munca sau lagarele de concentrare.
3.Esti conservator si esti atasat de natiune, traditie si valori morale ?Atunci esti impotriva Globalismului corporatist.
   Valorile moral-crestine sunt primele care trebuie sa dispara dintr-o societate condusa dupa metodele folosite pentru fermele de animale. Animalele de productie nu isi pot permite sa aiba atasamente familiale,nationale si sa se incapataneze ca sa isi traiasca viata cu speranta in Justitia divina.
   Desigur ca Globalismul corporatist este frumos impachetat si vandut drept „schimburi culturale, tehnice si informatice, o lume a progresului si civilizatiei”...E fals,schimburi culturale putem face oricand fara sa ne cedam drepturile cetatenesti si drepturile fundamentale, schimburi tehnice putem face oricand in mod voluntar fara sa cedam sistemul democratic si suveranitatea nationala iar schimburi informationale fac oamenii de pe vremea postalionului si a scribilor care copiau manuscrise , nu trebuie sa renuntam la demnitatea umana ca sa comunicam intre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu