duminică, 17 iulie 2016

              De ce nu am postat nimic despre atacurile teroriste din Nisa,Istanbul si Orlando

   Dupa atacurile teroriste din Paris si Bruxelles ,nu am mai postat nimic si nici nu as mai fi postat daca nu ar fi fost lovitura de stat din Turcia.
   Am spus deja in 2015 ce am avut de spus-am argumentat si am gasit o suma de solutii evidente.
   Daca nenorocirile se repeta cu un ritm de metronom ,inseamna ca societatea nu a invatat inca sa discearna care este cauza si care sunt solutiile.
   Oricat ar repeta cineva un sfat ,pana acesta nu se constientizeaza si nu se internalizeaza, sfatul e inutil.
   Tarile estice care au luptat jumatate de mileniu cu Imperiul Otoman stiu deja din istorie ce inseamna confruntarea cu Islamul.
   Tarile vestice vor trebui sa invete din experienta.
   Primul Ministru al Frantei le-a transmis un mesaj cetatenilor francezi ,spunandu-le ca :„ Va trebui sa invatam sa traim cu terorismul”:
   Daca majoritatea cetatenilor francezi astfel de lideri si-au ales,inseamna ca e chiar intelept sa invete sa traiasca sub terorare...
   E o vorba din popor-„Binele nu se poate face cu de-a sila.”
   Exact asta au incercat o parte din militarii turci cu tentativa de lovitura de stat-sa faca bine cu de-a sila.
   Multi militari au platit cu viata si restul vor plati tot la fel sau cel putin cu inchisoarea pe viata.
   Ataturk stia ca democratia nu are mijloacele necesare ca sa se impuna in fata fanatismului religios,de aceea a conceput o solutie militara de protejare a principiilor constitutionale.
   Evident ca solutia de a mentine democratia cu forta armelor este o solutie paradoxala, nefunctionala si periculoasa-probabil de abia acum turcii au invatat definitiv aceasta lectie istorica.
   In Palestina,Yemen,Libia,Siria,Egipt,Iran,Pakistan,Arabia Saudita,Afganistan-oriunde cetatenii de religie musulmana au avut prilejul sa voteze macar o singura data,au votat impotriva democratiei si pentru reducerea propriilor libertati fundamentale si a drepturilor cetatenesti.
   Ceea ce pare irational si ilogic pentru oricine care nu cunoaste nimic despre Islam,devine logic si predictibil daca ai informatiile necesare.
   Nu trebuie sa fim experti sau sa vorbim limba araba ca sa citim Coranul care e tradus in mai multe limbi de circulatie internationala si se poate accesa gratuit pe internet.
   Simplificat pentru uz practic-Islamul nu contine notiunea de „liber arbitru”-oamenii nu pot decide corect pentru ei insisi ci trebuie indrumati sau fortati sa traiasca conform regulilor transmise prin profetul Mahomed.Aceste reguli care se refera la toate aspectele vietii umane,atat individuale cat si sociale ,sunt codificate in sistemul de legi Sharia.
   Adica ,cu toata claritatea trebuie inteles ca nu poti sa fii musulman si sa nu crezi ca trebuie sa traiesti sub legea Sharia,exact asa cum nu poti sa fii crestin si sa nu crezi in Inviere.
  Deci nu poti constitui un sistem politic democratic de tip liberal cu un demos-popor care crede ca trebuie sa traiasca sub legea Sharia.Nu se poate.
   Daca acest simplu fapt ar fi fost inteles de liderii lumii occidentale- am fi evitat cumplitele dezastre care au aruncat in haos Orientul mijlociu dupa Primavara araba , ce sa mai vorbim de absurditatea razboaielor din Irak si Afganistan.
-Pentru faptul ca nu au inteles ca nu poti aduce pacea inarmand unii extremisti impotriva altora,toti liderii NATO trebuie sa isi dea demisia.
-Pentru faptul ca nu au inteles ca nu poti „aduce democratia” unor cetateni care in marea lor majoritate nu vor democratie,toti liderii NATO trebuie sa isi dea demisia.
-Pentru faptul ca si in prezent liderii NATO si UE cred ca sunt doar la cateva bombe si atacuri cu drone distanta de a obtine pacea -acestia trebuie sa isi dea demisia.
-Pentru ca liderii UE au sustinut timp de jumatate de secol ca multi-culturalismul este progresiv si benefic , in pofida tuturor studiilor si analizelor care demonstrau ca multi-culturalismul distruge coeziunea sociala si produce anomie sociala-acestia trebuie sa isi dea demisia.
-Pentru ca liderii UE refuza sa abordeze problema integrarii (da,Integrare in sensul promovarii acelorasi valori si standarde) si a securitatii granitelor comune-trebuie sa isi dea demisia.
-Pentru ca directorii marilor trusturi de presa cenzureza sau modifica informatiile astfel incat opinia publica sa fie dezinformata , sa nu se discute public si sa se gaseasca o solutie comuna terorismului islamic- acestia trebuie sa isi dea demisia.
   Religia este o suma de idei abstracte, care pot si trebuie sa fie analizate .Ideile sunt impersonale ,ele trebuie discutate la lumina si in mod rational.
   Oamenii care urmeaza o religie merita sa fie tratati cu demnitate si intelegere dar ideile trebuie sa fie supuse criticii si daca unii credinciosi fac confuzia dintre idee si om,restul societatii are obligatia sa diferentieze intre respectul fata de om si respectul fata de o idee criminala.
   Atat timp cat nu discutam public faptul ca Islamul prevede crima pentru criticarea religiei,pentru parasirea religiei,pentru banuieli de adulter,pentru homosexualitate,pentru marturie mincinoasa si promite Raiul ca rasplata pentru uciderea oamenilor- nu vom putea lua masurile necesare ca sa ne protejam de consecintele unei astfel de religii.
La viitorul atac terorist,care va veni cu o ritmicitate de metronom ,nu voi mai posta nimic fiindca prea multe vieti nevinovate au pierit doar ca unii lideri inconstienti sa se simta superiori moral in mod fals, predicand egalitatea culturala si religioasa intre culturi si religii evident inegale.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu