vineri, 8 iulie 2016

                             

                                                      Juncker si extraterestrii,
                                    comedie cenzurata de mass-media romaneasca   Citeam presa britanica pentru a vedea cum reflecta ei rezultatul Summit-ului de la Varsovia ,avand in vedere situatia post-Brexit si faptul ca UK va participa cu peste 600 de militari la batalioanele multi-nationale infiintate in estul Europei.
    In analiza din The Telegraph gasesc o mentiune sarcastica despre pretentiile UE de a infiinta o armata comuna pusa sub comanda unui presedinte care are prieteni cosmici, avand un link catre acest videoclip:   Videoclipul prezinta inregistrarea discursului din data de 28 iunie al Presedintelui Comisiei Europene care declara ca s-a intalnit cu liderii altor planete care ne urmaresc ingrijorati de la distanta...
   Dincolo de amuzamentul comediei „Juncker si extraterestrii”, comedie platita din taxele tuturor, ceea ce este mai ingrijorator decat faptul ca UE este condusa de un om evident confuz,este faptul ca NIMENI din mass-media romaneasca nu a relatat acest episod ,macar pentru valoarea lui de entertainment daca valoarea jurnalistica a interesului public nu le este o prioritate.
   Poate nu au aflat de acest episod sau poate au primit recomandarea sa nu il mediatizeze.
   In cazul in care nu au aflat ,atunci care este calitatea informatiilor pe care jurnalistii nostri le transmit de la Bruxelles? Ce alte informatii ajung la noi trunchiate ,modificate sau nu ajung deloc?
    In cazul in care au primit recomandarea sa nu mediatizeze episodul fiindca ar fi o grava lovitura de imagine data competentei tehnocratice a UE, atunci ce alte informatii ne  transmit sau ne cezureaza la ordin?
    Primul efect benefic al Brexit-ului se dovedeste a fi libertatea de expresie fiindca majoritatea ziarelor britanice critica acum cu umor englezesc actiunile UE iar unde exista libertatea cuvantului,e prezenta si libertatea de constiinta.


http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-16-2353_en.htm
Textul discursului conform site-ului Comisiei Europene-„Make no mistake, those who are watching us from afar are concerned. I have met and listened to several leaders. They are very worried because they are wondering about the course the European Union will take. So we must reassure Europeans and those who are watching us from further away.”
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/08/the-nato-summit-might-just-make-vladimir-putin-think-again/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu