vineri, 1 iulie 2016

                   Suspiciuni de frauda electorala in democratiile consolidate europene   In Austria, Curtea Constitutionala a anulat rezultatul alegerilor prezidentiale deoarece diferenta foarte mica de voturi in favoarea castigatorului-30000, este provenita din voturile  prin corespondenta care au fost dovedite ca fiind manevrate si numarate in afara dispozitiilor legale.
   Desi decizia Curtii Constitutionale nu vorbeste de fraudare , aceasta este acuzatia reala adusa de catre  o semnificativa parte din opinia publica austriaca si internationala care a considerat ca votul popular a fost rasturnat prin adaugarea atator plicuri cu voturi cate erau necesare pentru a castiga candidatul ecologist favorizat de liderii internationali si de mass-media .
   Campania electorala va fi reluata intre cei doi candidati- ecologistul care sustine crearea Supra-Statului European si nationalistul care a anuntat deja ca va organiza un referendum care sa le dea austriecilor posibilitatea sa se exprime daca isi doresc sa participe la o astfel de constructie politica .
   Tot sub suspiciunea intentiei de fraudare a stat si referendum-ul din Marea Britanie,unde s-au anulat toate exit-poll-urile si i s-a permis doar unei singure agentii sa prezinte un exit-poll care a previzionat un rezultat gresit cu 4%... procent aflat peste marja de eroare permisa in statistica sociologica.
   In loc sa fie 48% pro-exit,asa cum a prezentat unicul exit-poll, numaratoarea voturilor a dovedit exact contrariul ,un procent de 52% pro-exit ,ceea ce a determinat o parte din opinia publica sa creada ca s-a  intentionat fraudarea votului cu cateva procente ,intentie impiedicata de votul masiv a celor care au dorit iesirea din UE.
   Pe langa campaniile din mass-media  prezentate drept „impartiale” si care s-au dovedit ca sunt finantate din fonduri guvernamentale si fondurile unor ong-uri atasate ideologic si material de globalismul corporatist, pe langa ignorarea completa a rezultatului votului cum a fost cazul referendum-urilor din Grecia,Irlanda,Franta si Olanda,suspiciunile de fraudare a votului in favoarea unor rezultate favorabile sistemului de putere actual,dau un acut semnal de alarma despre atacurile concertate asupra democratiilor de tip liberal.
   Pentru cei care credeau ca votul lor nu conteaza , acum pot vedea  ca sistemul electoral, cu toate deficientele lui, este cel mai important instrument de control democratic pe care cetatenii il au la dispozitie .http://www.bbc.com/news/world-europe-36681475
http://www.hotnews.ro/stiri-international-21125397-decizie-fara-precedent-austria-curtea-constitutionala-invalideaza-rezultatul-alegerilor-prezidentiale-nou-scrutin-toamna.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu