marți, 30 august 2016

           “Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte”!


   “Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte” a declarat James.D Pettit,ambasador al SUA in Republica Moldova,in cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune ,cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la Declaratia de independenta fata de URSS.
    Deosebit de interesant este faptul ca aceasta parte din declaratie nu apare in articolele care sar in sprijinul ambasadorului american la Chisinau .Ce resort interior trebuie sa aiba cineva care apara o astfel de pozitie,ramane o enigma pentru mine.
    Afirmatiile lui James Pettit,de o deosebita gravitate, prezinta urmatoarele probleme:
   1.De ce da declaratii un ambasador despre evolutia caracterului identitar -national al unui popor? De cand este in fisa postului unui diplomat fundamentarea unor noi natiuni?
    2.Ce este „natiunea moldoveneasca”? Se refera James Pettit la  falsul concept inventat de sovietici sau are o abordare noua pentru romanii de la stanga Prutului?Poate sprijina ideea dezlipirii intregii provincii istorice a Moldovei de Romania...
    3.De ce e asa de important ca cetatenii Republicii Moldova sa se „recunoasca o natiune aparte”? In interesul cui trebuie romanii de peste Prut sa uite definitiv ca sunt romani?Cui serveste balcanizarea estului Europei cu multe state mici ,nesustenabile si in disperata cautare de identitate nationala?
    4.Pe tezele „natiunii moldovenesti” s-a bazat genocidul fizic si cultural asupra romanilor din Basarabia si Bucovina.
Prin declaratiile sale,James Pettit legitimeaza de facto raptul teritorial si genocidul asupra romanilor.
    5.A incalcat rezolutia Congresului SUA din 1991 care prevede ca:„SUA va sprijini,in masura in care cetatenii Republicii Moldova vor dori, toate eforturile de reunificare cu Romania.”
Aici e sumarul rezolutiei.
   6. A convins o destul de mare parte dintre  romani ca SUA deci si NATO ,UE ,se opun definitiv reunirii deci trebuie sa renuntam fie si la gand.
In constientul colectiv a ramas ca SUA ne interzice reunirea sub sanctiunea de a fi eliminati din NATO si UE.
   7.Cui serveste acest atac la fiinta nationala ,la identitatea si destinul neamului romanesc?Cui serveste balcanizarea Europei de est? In orice caz nu serveste romanilor si nici celorlalte natiuni din regiune.
   In pofida cererilor insistente si repetate, nici Guvernul Romaniei si nici Presedentia nu au solicitat o pozitie oficiala din partea Departamentului de Stat al SUA.
    Ba ,mai mult, deja propaganda anti-romaneasca s-a manifestat prin articolele  Alinei Mungiu-Pippidi,T. Baconski,Ioana Dogioiu ,etc. care ne explica faptul ca doar Vladimir Putin ar vrea reunirea Romaniei ! Ca sa vezi, nici nu banuiam noi ca dusmanii ne sunt prieteni si prietenii- dusmani,noroc cu jurnalistii si societatea civila de exceptie din Romania...
   Concluzia care ne ramane de tras este ca daca urmam clasa politica actuala si formatorii de opinie din Romania,maine-poimaine ne trezim cu tara rupta in 4 bucati iar ei vor avea doar rolul sa ne explice ca e spre binele nostru ,ca oricum o meritam si doar cine e agentul lui Putin nu e de acord cu dezmembrarea tarii .....P.S. Imagini din timpul interviului lui James D.Pettit se pot gasi aici:
https://cubreacov.wordpress.com/2016/08/28/scrisoare-deschisa-domnului-james-pettit-ambasador-extraordinar-si-plenipotentiar-al-sua-la-chisinau/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu