duminică, 7 august 2016

                                            Prea evoluati pentru democratie ?!


   In ultimul an ,de cand curentele politice anti-globalism au inceput sa se impuna pe intreaga scena politica internationala, auzim tot mai des ca omenirea a evoluat prea mult pentru a trai intr-un sistem democratic si ca o oligarhie luminata e solutia politica a viitorului.
   Mai intai au incercat sa discrediteze democratia directa in cazul referendum-ului Brexit, spunand ca cetatenii sunt prea prosti ca sa decida asupra propriei suveranitati.
   Acum incearca sa discrediteze democratia reprezentativa in cazul alegerilor prezidentiale din SUA,Austria si Franta, sustinand ca cetatenii sunt prea prosti ca sa isi aleaga proprii reprezentanti deoarece voteaza pentru niste demagogi ,populisti ,extremisti,ignoranti,tradatori ,etc.
   In concluzie, in viziunea mintilor luminate din mass-media si organizatiile de analiza politica,cetatenii planetei sunt prea prosti ca sa participe in vreun fel,fie prin democratie directa fie prin democratie reprezentativa, la luarea deciziilor politice care le afecteaza  viata lor si a copiilor lor.
   Cum a ajuns umanitatea prea stupida pentru valorile si principiile democratice pentru care de 2500 de ani nenumarati eroi cunoscuti si necunoscuti si-au dat viata?
   Ne lamuresc tot marile minti luminate  cum ar fi Presedintele PE Martin Schulz, Fundatiile filantropistului George Soros,Institutul Stratfor ,etc.: Omenirea a evoluat prea mult pentru democratie deoarece globalizarea a adaugat inca un nivel politic prin institutiile internationale gen ONU,UE,NATO pe care oamenii simpli nu il inteleg.
   Adica  globalizarea institutiilor politice si comerciale (TTIP) transforma majoritatea cetatenilor in fiinte incapabile atat sa decida  pentru ei insisi cat sa si voteze pentru cine doresc sa ii reprezinte...
   Care ar fi solutia la o astfel de exceptionala sofisticare a vietii politice ?Raspunsul care ni se ofera este: Oligarhia politica a unor elite luminate care trebuie impusa prin orice mijloace, chiar si in pofida vointei cetatenilor...
Solutia „Oligarhiei luminate” este deja pusa in practica in SUA prin furtul voturilor obtinute de social-democratul Bernie Sanders,contracandidatul globalistei Hillary Clinton in cadrul Partidului Democrat si in Austria prin adaugarea  atator voturi prin corespondenta cate au fost necesare pentru castigarea alegerilor prezidentiale de catre ecologistul preferat de UE.
   Problema „Oligarhiei luminate” a fost dezbatuta si decisa pentru umanitate in Atena antica acum 2500 de ani cand au rasturnat regimul oligarhic al archon-ilor si au instaurat democratia.
   Dincolo de principiul suveranitatii poporului de a-si decide soarta,atenienii se temeau de „Oligarhia luminata” deoarece de-a lungul istoriei s-a dovedit a degenera intr-o Oligarhie intunecata,lacoma,iresponsabila,ineficienta si nedreapta.
   In prezent China este o „Oligarhie luminata” cu economie capitalista si administrare comunista. China,condusa de o elita pe care nu o alege nimeni si care duce cu forta poporul chinez pe „calea progresului” ,chiar daca inchisorile sunt pline de detinuti politici pe care ii foloseste ca donatori de organe pentru transplant.
   Ar trebui impusa o Oligarhie luminata din cauza infiintarii organismelor internationale care se impiedica de democratie? Nu!
   Daca marile binefaceri ale institutiilor internationale nu sunt atat de evidente in viata de zi cu zi a cetatenilor astfel incat sa ii determine sa voteze pentru politicienii care le sustin  , atunci deficienta e a institutiilor si nicidecum a cetatenilor.
   Organizatiile internationale au fost create cu scopul de a facilita cooperarea dintre natiuni si nu sa puna bazele Imperiului Planetar,cu sau fara voia cetatenilor.
   A evoluat umanitatea prea mult pentru democratie ? Nu, din contra,de abia am evoluat suficient de mult cat sa mentinem un regim democratic un timp mai indelungat decat cei 186 de ani cat a durat democratia Ateniana sau cei 191 de ani ai Republicii romane plebiscitare.
   Nici nu e de mirare ca au aparut multiple satire care il aseamana pe Martin Schulz ,dupa celebra declaratie ca „nu e in filosofia UE ca masele sa isi decida singure soarta”,sau pe reprezentanta complexului militaro-industrial Hillary Clinton -cu Senatorul Palpatine din filmul Star Wars,acesta fiind cel care prin masinatiuni politice si coruptie a distrus Federatia Republicilor libere , transformand-o in Imperiu sub conducerea sa ca Imparatul Intunecat.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu