sâmbătă, 24 septembrie 2016


                               
                           Am spus din aprilie ca Trump va castiga sigur alegerile.


 Postarea din luna aprilie o gasiti si pe blog si pe facebook.Cum am stiut?  Simplu:era evident inca de atunci ce candidat trezeste entuziasmul electoratului si alegerile sunt castigate de cei care au grupul cel mai inflacarat de sustinatori ,chiar daca par mai putini la inceput.
   Procesul electoral in democratie are nevoie de implicarea cetateanului simplu,altfel nu se poate constitui o majoritate care sa decida castigatorul.
   Candidatul sau partidul care are de partea lui oamenii simpli, care sincer motivati joaca rol de agenti electorali,e de neinfrant.
   In timp ce d-na Clinton s-a bazat pe publicitate platita la televiziuni,care au un numar din ce in ce mai mic de privitori si un procentaj foarte mic de incredere a populatiei,suporterii lui Trump si-au convis familia, prietenii, colegii de munca in mod sincer si dezinteresat.
  Internetul si retelele de socializare au fost luate cu asalt de cei care il sprijina pe Trump si care se distreaza cu glume si campanii ad-hoc,transformand dezbaterea politica sterila si plictisitoare intr-un eveniment interesant si plin de emotii.
   Culmea,desi mentorul d-nei Clinton a fost Saul Alinsky,autorul cartii-manual pentru activistii politici „Rules for radicals”, aceasta nu a aplicat niciuna dintre reguli propriei campanii electorale.
   Una dintre regulile din cartea lui Alinsky este ca orice campanie trebuie sa fie amuzanta si incitanta,altfel oamenii isi pierd interesul.
   Iar daca discrepanta nu e atat de mare in sondaje,aceasta se va mari la vot fiindca suporterii motivati ai lui Trump vor merge la urne si prin frig sau furtuna, pe cand votantii demotivati ai d-nei Clinton vor privi eventual la televizor ,avand alte prioritati mai interesante in ziua alegerilor.
   Personal, astept prima dezbatere dintre cei doi candidati de luni seara,cu acelasi interes cu care iubitorii fotbalului asteapta o finala a Cupei Mondiale.


Ce spuneam in Aprilie: http://magdalenavalentinaferu.blogspot.ro/2016/04/politica-externa-candidatului.html
Ce spuneam in Iulie :http://magdalenavalentinaferu.blogspot.ro/2016/07/dece-brexit-si-trump-revoltaimpotriva.html

                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu