vineri, 30 septembrie 2016


                                              Drepturile fundamentale-Avortul   Luni,3 octombrie,toate femeile din Polonia vor declansa o greva generala de protest impotriva noilor amendamente legislative care restrictioneaza si mai mult reglementarile curente privitoare la avort.
   In prezent, in Polonia avortul este complet interzis si pedepsit ca infractiune cu exceptia cazurilor de viol si de pericol grav la adresa sanatatii mamei sau a fatului.
   Insa legislativul polonez a considerat ca aceste exceptii de la interzicerea avortului pot fi exploatate de catre femei care nu se incadreaza in mod real in aceste cazuri.
   Ca sa se asigure ca nicio femeie impreuna cu medicul curant nu „conspira” sa obtina o recomandare legala de avort, legiuitorii au inasprit legea prevazand supra-controlul unor comisii , a caror decizie poate dura luni de zile,timp in care:
-fatul produs in urma unui viol se naste rareori sanatos dupa ce femeia a respins sarcina din toata fiinta.
  • avortul nu mai e posibil chiar daca era recomandat, tarand pentru totdeauna sanatatea femeii.
  • copiii cu grave si irecuperabile malformatii congenitale se nasc intr-o existenta chinuita.
  • pacienta moare .
  • mama e obligata sa pastreze fatul mort in uter pana primeste toate avizele de aprobare.
   Temandu-se ,pe buna dreptate, ca numarul de avorturi ilegale va creste, legea prevede de asemenea pedepse mari pentru cei care au ajutat femeia si pentru cei care au tainuit infractiunea .
   Adica sunt pasibili de inchisoare personalul medical,sotul,rudele si cunostintele femeii .
   Ceea ce cititi se intampla intr-o tara europeana in 2016 si nu in Polonia din timpul Inchizitiei catolice.
   La nivel global din 196 de tari,125 interzic avortul total cu exceptia cazului in care viata femeii e in pericol.Alte tari au restrictii mai putin dure dar la fel de arbitrare.
   Adica in aproape 3 sferturi din statele de pe globul pamantesc,guvernele se considera stapane pe corpul femeilor exact ca in cazul unor animale de ferma.
   Necesitatea unei legislatii care sa reglementeze avortul este evidenta, insa aceasta trebuie sa respecte drepturile fundamentale ale omului si demnitatea umana.
   Preventia, educatia sunt necesare si trebuie sustinute iar numarul cazurilor de avort trebuie sa fie redus in masura posibilului fiind o imensa trauma fizica si psihica.
   Insa de la preventie si necesara reglementare pana la a lua Statul in posesie impotriva vointei individuale ,corpul cetatenilor sai de sex feminin, e cale la fel de lunga ca pana la sclavie.
   Desigur ca exista si dreptul copilului nenascut si nicio tara nu accepta avortul unui fat viabil la varsta la care poate avea o autonomie ce il transforma dintr-un potential,intr-o fiinta.
  Oul nu e pasare indiferent cata filosofie se croseteaza in jurul acestui subiect. Oul,ca si embrionul, este un potential care se poate realiza sau nu, in functie de numerosi factori.
  Indiferent ce viziune asupra vietii,morala sau etica au alte persoane,nimeni nu are dreptul sa se foloseasca de forta Statului ca sa transforme un om intr-un animal de prasila care va trebui sa isi riste viata doar ca sa creasca numarul copiilor abandonati in orfelinat.
  Nu numai ca Statul nu are drept de posesie asupra cetatenilor sai, nici nu are mijloacele sa o faca , dovada ca in Polonia numarul legal de avorturi a fost in 2015 de aproximativ 1000 de cazuri, pe cand numarul estimat de avorturi ilegale este de peste 150.000 de cazuri.
   Tot ce realizeaza astfel de legi neconstitutionale si abuzive este sa produca numeroase tragedii umane care marcheaza pe viata si inter-generational si care isi lasa amprenta asupra mentalului colectiv.Printre aceste tragedii sunt femeile care mor in urma unui avort ilegal efectuat in conditii improprii.
   Alaturi de aceste femei nu sufera doar cei apropiati lor ci intreaga societate fiindca un Stat care este mandatat sa produca astfel de tragedii ,va avea prea putin respect pentru drepturile constitutionale ,prea putina retinere pentru incalcarea altor drepturi fundamentale si pentru producerea altor tragedii.


Despre drepturile fundamentale :Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu