vineri, 23 septembrie 2016

                         Pay to play -coruptia endemica din SUA si DNA-ul romanesc


   In urma dezvaluirilor facute in campania prezidentiala din SUA ,am putut afla ca nivelul real de coruptie la cel mai inalt nivel al executivului american este mult mai grav decat analizele cele mai pesimiste.
   Toti stiam de industria cumpararii de influenta politica prin lobby,de cumpararea de influenta legislativa prin donatiile din campania electorala, de usile rotative prin care oamenii din institutiile de control guvernamental lucreaza inainte sau dupa terminarea mandatului in companiile private pe care ar fi trebuit sa le controleze.
   Dar numirea directa in posturile cele mai importante in functie de cuantumul donatiilor facute Partidului Democrat sau fundatiilor afiliate acestuia sunt dovada cumpararii de posturi in cel mai clasic stil fanariot.
   Nu se cumpara doar un anumit grad de influenta ci se cumpara postul cu totul.De ce ar investi cineva milioane de dolari pentru cumpararea unui post daca nu intentioneaza sa isi recupereze macar investitia din banul public?
   Aceste date au fost obtinute dupa spargerea arhivelor electronice ale Partidului Democrat de catre grupul de hackeri numiti Guccifer 2.0(dupa numele hacker-ului roman) si e-mail-urile d-nei Clinton si ale altor personalitati publicate de site-ul WikiLeaks a lui Julien Assange.
   Tot in cadrul Fundatiilor asociate Partidului Democrat s-au descoperit operatiuni de spalare de bani iar in cazul Fundatiei Clinton doar 6% din donatii au fost folosite in scopuri caritabile.
   De asemenea grupuri de analiza independenta au verificat activitatea Fundatiei Clinton si au constat legaturi intre donatiile facute catre aceasta si deciziile luate de Hillary Clinton din pozitia de Secretar de Stat.
   Adica politica externa a SUA e de vanzare atat prin cumpararea bunavointei Secretarului de Stat cat si prin pozitiile ambasadorilor care sunt numiti la posturi in functie de donatiile acestora.
   Ca sa fim onesti si politica externa a UE este de vanzare daca enumeram doar dosarul Sarkozy si petrolul libian,conflictul de interese al Presedintelui C.E. Manuel Barroso-in prezent angajat la concernul bancar Goldman Sachs,dosarul de coruptie al actualului presedinte al C.E. J.C.Juncker,s.a.m.d.
   Cu ce ne afecteaza pe noi coruptia din SUA ?Cu certitudine ne afecteaza in 2 modalitati:
1.Securitatea Romaniei depinde de parteneriatul strategic cu SUA si cu cat SUA are o politica interna de proasta calitate si o politica externa lipsita de continuitate,cu atat securitatea noastra e mai fragila.
2.DNA este in mod evident o agentie sub patronaj extern prin cererile acesteia explicite de a se mentine mecanismul de monitorizare MCV,fara de care d-na Kovesi considera ca ar fi lipsita de sprijin in lupta anti-coruptie.
   Premiile,decoratiile,pozitiile intruzive ale ambasadorilor SUA cu privire la DNA dovedesc ca au un puternic interes in activitatea acestei agentii.
   Intrebare:Daca supraveghetorii nostri internationali sunt de o coruptie strigatoare la cer, in ce fel contribuie ei prin influenta directa exercitata asupra DNA la starpirea coruptiei romanesti?
   Toata lumea a ramas consternata in 2008 ,cand criza financiara nu a fost prevazuta de agentiile de control- rating si monitorizare ,fara sa ia in considerare ca detinatorii acestor agentii erau insasi bancile pe care ar fi trebuit sa le controleze.
   Toata opinia romaneasca a ramas consternata cand a aflat ca firma Hexifarma isi controla produsele la un laborator detinut tot de acelasi patron.
   Totusi nimeni nu se intreaba daca interesul extern asupra DNA, e limitat la grija sincera pentru progresul Romaniei sau e si profitabil sa ai sub control o agentie anti-coruptie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu