marți, 6 septembrie 2016

                           Vid total de idei in privinta U.E. al politicienilor romani


   Va prezint un articol -model publicat sub semnatura lui Mircea Geoana,fost Ministru de Externe si ambasador in S.U.A.,care expune vidul total de idei al politicienilor romani in privinta strategiilor U.E.
   Nu e o exceptie ci e chiar unul dintre cele mai bine concepute ,comparativ cu alte articole similare,ceea ce e si mai descurajator.
   Singurul element pozitiv este faptul ca  politicienii romani admit ca U.E are anumite „provocari” ceea ce acum 1 an era de neacceptat sa se recunoasca oficial.
   Acest articol a inceput bine,a continuat mediocru si a sfarsit prost.
   Vrea sa lupte impotriva globalizarii dar nu stie cum,eventual cu un nou acord TTIP ...
   Vrea sa lupte impotriva centralizarii dar sustine Armata si Politia unica europeana ...
   Vrea un proiect nou pe stil vechi dar cu beneficii sociale egale,nu am inteles cine le plateste ...
   Vrea sa pastreze NATO dar il distruge de facto prin cererile de inarmare ale Armatei europene ...
   Nicio vorba despre euro, Schengen si rolul Parlamentului European-adica exact cei 3 factori care contribuie la crizele suprapuse.
   La ce ne trebuie o Politie  europeana care nu se va putea ocupa de criminalitate fiindca asta ar insemna sa reintroducem controlul la granitele interne si externe ,ceea ce nu e politic corect ?...
   Eventual ca sa intervina mai rapid si eficient in cazul demonstratiilor de protest ale cetatenilor...
   O uniune in care membrii ei nu au interese comune, nu poate functiona, ce o fi asa de complicat de acceptat?
    Sa punem pe o lista ce interese practice avem in comun toate tarile membre,nu idealuri declarative gen „pace”pe care nu stim cum sa le realizam,doar interesele concrete si sa vedem daca nu cumva foaia aia nu va ramane complet goala...
    Tot auzim din capitalele europene apeluri la solidaritate in ultimul timp insa ,din pacate, fiecare doreste solidaritate doar cu interesele si viziunea de viitor a tarii sale.
    Cu un Presedinte -absent si atunci cand e prezent- si cu o clasa politica aflata intr-un vid total de idei in privinta proiectului european, Romania e ca o corabioara facuta dintr-o coaja de nuca ,purtata de valuri incotro bate vantul.


Citeste mai mult: adev.ro/od2s5n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu