miercuri, 14 septembrie 2016

                                      Vorba se uita dar fotografia ramane    Ambasadorul SUA a raspuns intrebarilor jurnalistilor cu privire la fotografia in care tine in mana steagul „tinutului secuiesc”, ca a vrut sa fie politicos in timpul vizitei in Covasna.
    Nu functioneaza raspunsul acesta:„am vrut sa fiu politicos”.
    Putea sa fie politicos urmarind o manifestare artistica, o slujba religioasa a comunitatii maghiare, o inaugurare ,o ceremonie , orice altceva decat sa se fotografieze in maini cu un steag a unui tinut care nu a existat niciodata.
   Orice copil de peste 7 ani stie care e simbolistica si functia istorica a unui steag- semnifica dreptul de a avea in posesie un teritoriu.
    Toti stim ce insemna sa pierzi steagul intr-o batalie sau sa iti pui steagul pe o reduta, o cetate. Steagul e simbolul ce semnifica posesia si drepturile asupra zonei de influenta din jurul steagului ,pana la cel mai apropiat steag cu simboluri diferite.
    Sa spui ca ambasador ca nu stii  ce reprezinta un steag e descalificant fiindca si baieteii de scoala primara stiu ce inseamna un steag din jocurile de strategie.
   Cei din fotografia respectiva,primarul localitatii si ceilalti doi reprezentanti ai comunitatii maghiare, au declarat si astazi ca militeaza pentru autonomie teritoriala pe criterii etnice.
   Ambasadorul SUA s-a fotografiat cu mana pe acest steag a unui tinut care nu a existat niciodata dar pentru infiintarea caruia se militeaza ,alaturi de cei care spun ca vor autonomie etnica.
    Aceasta actiune nu se poate defini altfel decat sprijinirea oficiala si incurajarea miscarilor secesioniste, ceea ce este ilegal in Romania ca si oriunde in lume.
    Vorba trece dar poza ramane si va fi folosita ca justificare pentru actiuni secesioniste.


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21290591-ambasadorul-hans-klemm-acceptat-apara-intr-fotografie-tinand-steagul-secuiesc-din-politete-singurele-steaguri-importante-pentru-mine-sunt-cel-sua-cel-romaniei.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu