joi, 6 octombrie 2016

                              
                   Aruncati,va rog, un cofraj de oua vechi in capul d-nului Dan Tapalaga
                                               si al d-nului Nicusor Dan   D-nul Dan Tapalaga,redactor la Hotnews,ne prezinta programul politic al USR intr-un articol care incepe cu urmatoarea fraza:„In mod neechivoc, USR adopta un program de dreapta radical, chiar daca a fost lansat cu fraze  cumva inselatoare de genul "Vrem sa eliminam saracia". 
   Nimeni de la USR nu a cerut un drept la replica, lasand opinia publica sa creada ca USR chiar are un program de dreapta radical.
   Dupa ce am citit cu multa atentie toate masurile de stanga propuse in programul USR si negasind nicio masura de dreapta,dupa ce am innotat in 38 de pagini de „Statul sa faca ,Statul sa dreaga”,singurul lucru radical de dreapta pe care l-am observat a fost propria mea durere de inima provocata de o astfel de batjocorire a electoratului roman..
   Eu stiu ca USR nu e nici primul si nici ultimul partid care prezinta o imagine falsa in campania electorala dar chiar sa te declari „radical de dreapta” cand tu esti „moderat de stanga”-e bataie de joc.
   Ca sa vedeti cat de „radical de dreapta” e programul politic al USR,la sectiunea economica redenumita in mod fantezist„Industria moderna” fraza de inceput suna asa:
Unele activități pot fi și trebuie realizate de către mediul privat; altele necesită o strategie națională pe termen lung. De exemplu, decodarea în întregime a genomului uman s-a făcut printr-o inițiativă vizionară a statului american; rezultatul însă a creat o industrie privată de mare valoare adăugată și fără egal în lume. Franța, Germania, Canada sunt exemple de țări care au priorități industriale strategice, cum ar fi economia digitală, energia regenerabilă sau mobilitatea inteligentă. ”
   Deci unele activitati pot fi totusi realizate si de catre sistemul privat, eventual doar mici ateliere de mestesugarie si artizanat,asa cum le-a permis si Ceausescu sa existe...
   -Ce NU veti gasi in programul USR sunt cuvintele cheie pentru un program politic de dreapta:proprietate privata,reducerea taxelor si impozitelor,reducerea imprumuturilor de stat,reducerea ajutoarelor de stat,micsorarea atributiilor statului,eliminarea supra-incarcarii legislative, etc.
   Orice program politic de dreapta incearca sa minimalizeze atributiile Statului deoarece dreapta considera Statul un rau necesar care e predispus la abuzuri,coruptie si ineficienta.
   Orice formatiune de dreapta incearca sa micsoreze interventia Statului in economie fiindca este factor destabilizator al pietii libere ,generator de competitie neloiala si in final de saracie generalizata.
   Orice formatiune de dreapta considera proprietatea privata ca drept fundamental care asigura realizarea in simbioza a celorlalte drepturi fundamentale si respinge taxarea excesiva ca o forma de furt care nu este doar lipsit de etica ci si scoate din economia productiva capitalizarea necesara pentru dezvoltarea economica a societatii.
   -Ce veti gasi in programul USR:Statul sa incurajeze colectivizarea in agricultura(vor sa modifice si Codul Civil),Statul sa incurajeze colectivizarea in industrie prin programe de sprijinire a centrelor industriale, Statul sa incurajeze colectivizarea in invatamant si cercetare prin investitii si programe plus o lege care sa declare masteratul obligatoriu la functiile publice,Statul sa incurajeze colectivizarea artistilor prin programe de sustinere a „antreprenorilor culturali”,etc.
   Evident ca in domeniile clasice sociale ca Invatamantul si Sanatatea,USR doreste ca Statul sa aloce un procent mai mare din PIB,sa modernizeze,sa sprijine ,etc.
   Dupa ce ca nu am aflat deloc de unde are Statul atatia bani ca sa investeasca direct in aproape toate activitatile sociale,  USR doreste ca Statul sa mai construiasca infrastructura europeana in domeniul feroviar,autostrazi,etc.
   Iar ca sa puna capac la viziunea de stanga sociala si economica, USR are un program de politica externa de stanga internationalist:„Credem că soluțiile nu pot fi individuale, naționale, ci trebuie să fie europene. UE are nevoie de o politică externă comună și de o armată comuna”
   Ca sa radem un pic de globalistii incompetenti de la USR,ei vor sa „fim alaturi de motorul franco-german” dar „sa nu existe o Europa cu doua viteze”....Daca vor ca UE sa fie egalitara de ce doresc sa se alature conducerii bicefale franco-germane,intarind segregarea Europei?
   De asemenea USR vrea si Armata unica UE si flota NATO la Marea Neagra, neintelegand ca la proiectul flotei s-au opus tocmai colegele noastre din UE.
   Pe deasupra USR vrea sa colaboram bine cu Turcia fara sa stie ca Turcia dupa acordul cu Rusia e ultima care isi doreste o prezenta sporita NATO la Marea Neagra.
   Pentru final am lasat pozitia USR in privinta MCV pe Justitie, acesta considerand ca nu avem nici aici solutii nationale :„ Considerăm că progresele făcute în justiție și anti-corupție nu sunt ireversibile și de aceea susținem menținerea Mecanismului .”
   Personal ,cred ca titlul potrivit pentru programul USR este „ Dorim sa desfiintam Romania” si calitatea acestuia este deosebit de slaba.
   In orice caz,niciun cetatean cu drept de vot nu poate clasifica acest program ca fiind altceva decat de STANGA, progresist, ecologist si globalist.
   Iar pentru ca d-nul Dan Tapalaga minte ca e un program politic ,nu de dreapta,ci „radical de dreapta” iar d-nul Nicusor Dan e perfect multumit cu aceasta minciuna sfidatoare, aruncati-le ,daca ii vedeti, in cap cu un cofraj de oua vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu