joi, 12 ianuarie 2017

  

         CSM nu cunoaste principii de baza ale democratiei de tip liberal    Magistratii sa citeasca despre filosofia si teoria politica daca vor sa inteleaga cum e structurat guvernamantul sau Puterea Statului intr-o democratie liberala.
    Nu exista principiul echilibrului puterilor in stat si nici principiul egalitatii puterilor in stat.
    Exista doar principiul “Separatiei Puterilor in Stat “si mecanismele de echilibru si control intre aceastea astfel incat puterea sa nu fie acumulata in mainile catorva oameni.
    Adica Puterea Judecatoreasca nu e egala si nu va fi niciodata egala in arhitectura constitutionala a niciunei tari cu democratie liberala ,de peste 250 de ani, cu Legislativul !
    Legislativul este sediul puterii poporului suveran deorece este reprezentantul poporului.
    Legislativul este ales si demis de catre cetateni la 4 ani sau in cadrul alegerilor anticipate deci este direct controlat de popor ( in masura realista si nu utopica).
    Puterea Legislativa, ca sa se previna abuzurile, isi deleaga functiile de aplicare a legii catre Puterea Executiva care are dubla raspundere- politica in fata Puterii Legislative si administrativa in fata Puterii Judecatoresti.
    Nu au auzit magistratii de controlul parlamentar prin comisii parlamentare, motiuni simple si motiuni de cenzura?
    Nu au auzit magistratii de Legea raspunderii ministeriale si Legea contenciosului administrativ, ramura dreptului administrativ care se ocupa exact cu controlul judiciar al Puterii Executive?
    A treia Putere este Puterea Judecatoreasca,a treia la rand stipulata in toate Constitutiile democratiilor de tip liberal fiindca este a treia ca importanta.
    Asupra Puterii Judecatoresti exista controlul Puterii Legislative prin elaborarea de legi ce privesc activitatea magistratilor si controlul Puterii Executive prin controlul Ministerului Public si a aspectelor ce tin de administrarea instantelor.
    In afara de Puterea Legislativa care este aleasa si demisa de poporul suveran deci sub controlul poporului si care are doar supra-control de constitutionalitate prin Curtea Constitutionala sau Curtea Suprema in alte tari, celelalte doua puteri au mecanisme de control :legislative, administrative si judecatoresti.
   De asemenea exista stipulate clar limitarea atributiilor fiecarei puteri.
   Deci singurul principiu constitutional este SEPARATIA PUTERILOR IN STAT si nicidecum egalitatea sau echilibrul acestora. Ca sa se atinga scopul separarii Puterilor se folosesc mecanisme de echilibru si control reciproc.

Nota 1- O rog insistent pe d-na magistrat Mariana Ghena,Presedinte al CSM, sa ne arate si noua de unde a extras dansa principiul echilibrului puterilor in stat.
Nota 2. Declaratia de Independenta SUA (prima democratie de tip liberal care a instituit cele 3 Ramuri de Guvernamant numite si cele 3 Puteri in Stat)
Ca cetatenii sa isi apere aceste drepturi,Guvernamantul ( cu cele 3 ramuri de guvernamant)este instituit de catre popor si isi legitimeaza puterea justa prin consimtamantul celor guvernati. Oricand, orice forma de guvernamant devine distructiva privind scopul pentru care a fost instituita, este dreptul poporului sa o aboleasca si sa instituie o noua forma de guvernamant , avand fundatia si principiile organizatorice in asa fel incat sa fie considerate cele mai eficiente in a asigura Libertatile, Siguranta si Fericirea poporului.”
The Founding Fathers had another check and balance in mind when writing the Declaration of Indepence. The people being governed hold the right to re-balance the power of the whole governing system. "That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness." 
https://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_powers
Nota 3. Constitutia Romaniei

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
Art.61.
(1)Parlamentul este organul reprezentativ al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.-

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21528044-consiliul-superior-magistraturii-respinge-orice-proiect-privind-raspunderea-magistratilor.htmNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu