luni, 23 ianuarie 2017

 Terminati cu analizele complexe ,Iohannis e doar un om instabil emotional   Exact ca in analizele petelor de cerneala de pe o foaie alba indoita ale testului Rorschach ,sute de oameni specializati in toate domeniile se straduie sa gaseasca semnificatii profunde , politice , geo-politice, de securitate nationala , chiar conspirationiste ale actiunilor de ieri ale Presedintelui Iohannis.
   De fapt ,analizele domniilor lor reflecta propriul univers interior si nicidecum semnificatia bietelor pete de cerneala.
   In cazul actiunilor d-nului Iohannis nu e nimic complex de analizat ,raspunsul cel mai simplu si cel mai logic,conform teoriei logicii scolastice a lui Ockham, fiind ca d-nul Iohannis este instabil emotional.
   Nu am calificarea si nici macar interesul sa diagnostichez care anume e problema de ordin emotional a d-nului Iohannis,daca e o tulburare de personalitate ,daca e o problema medicala ,nu cunosc.
   Ce am calificarea si interesul sa exprim este ca d-nul Iohannis actioneaza irational in mod constant, pe intreaga perioada de cand se gaseste in atentia publica.
De la :
-aruncatul paltonului pe capota in timpul protocolului unei vizite externe,
- la scrasnitul “Ghinion”adresat alegatorilor tocmai in campania electorala,
-la declaratia “au trebuit sa moara oameni ca sa isi dea demisia guvernul”,
-la incapacitatea de a sta fizic in prezenta competitorilor politici in cadrul oficial al zilei nationale.
-pana la declaratia de aseara in care numeste Guvernul”o gasca de politicieni penali”.
   Va imaginati ce se putea intampla daca protestul degenera in violente de strada si Presedintele a girat prin prezenta lui aceste violente?
   D-nul Iohannis dovedeste ca e incapabil sa se abtina in a actiona umoral chiar si atunci cand in mod clar ii poate dauna.
   Definitia irationalitatii este ca un om actioneaza in mod constant, vadit si nejustificat impotriva propriului interes.
   Ce pretentii sa avem ca acest om sa actioneze in privinta interesului national?
   Chiar crede cineva ca d-nul Iohannis nu stie ca dosarul “referendum-ul”, in care a fost condamnat d-nul Dragnea, este un dosar de politie politica avand niste acuzatii abracadabrante?
   Cu toate acestea nu inceteaza sa foloseasca acuzatiile de “politician penal”.
   Cum termenul”penal”a fost folosit de d-nul Iohannis si pentru oameni care nu au avut niciodata o acuzatie penala ,in contexte dintre cele mai nepotrivite,rezulta de fapt ca termenul “penal” semnifica in exprimarea d-nului Iohannis “oamenii care ma dezgusta”.
   Ce anume trezeste dezgustul d-nului Iohannis , nu cunosc si sincer nu ma intereseaza, realitatea e ca Presedintele actioneaza irational pe baza biologica de gust/dezgust, cea mai primara (in sensul evolutiei speciilor) modalitate de intelegere de catre un organism animal a mediului inconjurator.
   Daca mai luam in considerare si vocabularul limitat si plin de cuvinte ce tin de absolut(totul,nimic,niciodata,intotdeauna,inadmisibil,etc.), daca mai adaugam si cadenta discursului care dovedeste o greutate cel putin in exprimare,expresiile faciale si tonul vocii, avem portretul unui om care daca nu ar fi beneficiat de marketingul politic de imagine a omului care “tace si face” , ne-ar fi ingrijorat pe toti cu privire la stabilitatea sa emotionala,cu multi ani in urma.
   D-nul Iohannis nu poate coabita cu nimeni fiindca e incapabil de cooperare , cooperarea insemnand rationalitate si adaptabilitate , cerinte complexe superioare unei organizari primitive a mediului inconjurator pe baza de gust/dezgust.
   Intr-un cuvant , d-nul Iohannis nu poate fi anticipat fiindca actioneaza irational , maine e perfect posibil sa ceara UE sa intervina cu sanctiuni economice impotriva Romaniei.
   Sau e perfect posibil sa ceara Armatei sa preia puterea guvernamentala.
   Sau e perfect posibil sa se inchida in Palatul Cotroceni si sa nu mai iasa niciodata in public.
   Sau e posibil sa isi dea demisia.
   Nu stim ce va face d-nul Iohannis in viitor fiindca nici dumnealui nu stie ce va face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu