marți, 14 februarie 2017

                         Psihologia maselor-Tapul ispasitor
   Florian Coldea, pilonul luptei anti-coruptie prin echipele mixte SRI+DNA si partenerul permanent al d-nei Kovesi , a petrecut vacante in insule exotice, pe banii nostri , banii de la buget care ajungeau in firmele pusculita ale “fugarului”Sebastian Ghita prin contracte aranjate cu institutiile statului .
   Dupa ce a justificat mita si conflictul de interese cu facturi false , pe care DNA nu s-a obosit sa le verifice, a plecat ,la doar 45 de ani, la o bine-meritata pensie lunara de 5000 de euro , trimitandu-ne o scrisoare deschisa prin care ne spunea ca “a servit patria”.
   Pe niciunul din protestatarii din Piata Victoriei nu l-am auzit sa fie macar interesat de acest subiect.
   Asa cum nu sunt interesati de o multime de alte subiecte ce nu servesc naratiunii “PSD-ciuma rosie”.
   Dupa tragedia de la Colectiv , unii dintre liderii de opinie care au manifestat in acele zile s-au aratat uimiti si chiar consternati de faptul ca mesajul lor a fost deturnat si utilizat in batalia dintre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria deoarece ei trageau un semnal de alarma in privinta intregii clase politice.
   Numai ca e extrem de greu sa mobilizezi mase largi de oameni impotriva unei notiuni abstracte precum “clasa politica”.
   Constiinta colectiva are nevoie de o tinta precisa si personalizata astfel incat sa transforme o problema ce tine de ratiune -buna guvernare-,intr-o problema ce tine de emotie primara mobilizatoare cum ar fi -ura sau frica-.
   De aceea s-a construit noul arhetip al raului suprem -Liviu Dragnea, in raspunderea caruia se pun toate problemele societatii romanesti de 27 de ani.Ba chiar am auzit ca i se reproseaza si actiunile Partidului Comunist de dinainte ca Liviu Dragnea sa se fi nascut.
Dragnea a devenit “Dracnea”-ca sa fie clar si mintilor mai simple ca se lupta cu insusi Printul Intunericului.
   Nu este prima data cand Liviu Dragnea este pus in rolul de Tap Ispasitor , pe umerii lui punandu-se de catre o parte dintre romani si de catre cancelariile occidentale,prin intermediul unui proces judiciar abracadabrant, indrazneala celor 7.400.000 de cetateni de a vota “gresit “ la referendum .
   Tocmai de aceea a fost ales ca tinta si de data aceasta, pentru ca mentalul colectiv era pregatit pentru aceasta asociere.
   Intreaga societate e profund preocupata daca acest om va “scapa” cumva de inchisoare ,de parca odata cu o eventuala condamnare a acestuia , se obtine un act divin de justitie si toate problemele societatii romanesti incep sa dispara de la sine.
   Orice sacrificiu este justificat in acest scop- copiii pot fi expusi la pericole in timpul manifestatiilor, legea poate ramane stramba si nedreapta, abuzurile judiciare sunt necesare, pierderile financiare si de imagine aduse tarii sunt bine-venite, iar coruptii nostri trebuie sustinuti atat timp cat lupta cu Dragnea...
   Odata incarcat acest Tap Ispasitor de toate relele natiunii si de toate pacatele individuale si colective, va fi trimis in pustie (inchisoare ) iar intregul popor se va simti purificat.
   Acest ritual de curatare si reinnoire a relatiilor sociale tribale vine din negura timpului si functioneaza fara gres de fiecare data.
   Singurii care sunt imuni la un astfel de ritual barbar sunt :1.oamenii care sunt in fibra lor rationali si cu tendinta spre scepticism si 2.oamenii cu adevarat religiosi care au alte ritualuri religioase de purificare.
   Daca am putea depersonaliza discutia publica de la ce se intampla cu Dragnea , am constata ca aceste Coduri Penale sunt de ani buni contestate de specialisti si un numar mare de cetateni ca incalcand drepturile fundamentale garantate de Constitutie, ca aceste contestari au fost confirmate de catre aproape 100 hotarari ale CCR si daca dorim o societate mai buna nu o putem construi pe terenul mlastinos al unor legi strambe si nedrepte.
   A dat PSD Ordonanta 13 ca sa ii foloseasca lui Dragnea?Nu stiu si nu ma intereseaza, pe fond continutul era necesar si util societatii.
  - Prefer pentru binele comun o lege dreapta care a fost initiata cu rele intentii decat o lege nedreapta care a fost initiata cu bune intentii.-Un comentariu:

  1. Cei care protesteaza tocmai asta vor-buna guvernare. Buna guvernare se face cu oameni onesti, capabili si demni. Daca PSD-ul ar vrea sa faca o buna guvernare atunci am avea alti ministi si nu pe Iordache, Melescanu, Olguta Vasilescu, Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Grindeanu...

    RăspundețiȘtergere