joi, 16 martie 2017

           
            Cazul Olanda- consolare pentru romani
   In cazul in care ati incercat un sentiment de disperare vazand c
a un segment important al romanilor  sunt mai usor de manipulat decat copiii de gradinita , uitati-va la Olanda si consolati-va.
   Ca sa fie clar , nu aveam favoriti in cursa electorala din Olanda iar cauzele care au dus la rezultatele alegerilor sunt mai complexe decat manipularea emotionala (intotdeauna sunt).

Situatia din ianuarie:

   Partidul Liberal (VVD) majoritar in coalitia de guvernare in ultimile 2 mandate , este erodat .
   Pe fondul nemultumirilor produse de crizele suprapuse in care se afla UE, Partidul Conservator (PVV) ajunge din urma si chiar depaseste cu 1-2% in sondajele de opinie , partidul de guvernamant.

Situatia din februarie:

   Partidul Conservator (PVV) ,care este identificat a fi eurosceptic si anti-imigrationist , este suspus unei sustinute campanii internationale de denigrare. Amenitari voalate sau directe sunt exprimate de liderii europeni precum ca Olanda va fi supusa sanctiunilor si izolarii daca voteaza un partid etichetat extremist.
   Scopul acestei demonizari a fost ca niciun partid sa nu intre in coalitie cu PVV , astfel incat acesta sa nu acceada la guvernare indiferent de scorul bun din alegeri.
   Rezultatul atacurilor asupra PVV au avut succes, acesta cazand in sondajele de opinie cu 3-4% sub scorul partidului de guvernamant.

Situatia din martie:

   Efectul neasteptat al campaniei internationale de atacuri asupra Olandei a fost ca si partidul de guvernamant a scazut in sondaje , fiind perceput ca lipsit de curaj si verticalitate.
   Asta insemna ca Olanda ar fi avut mari dificultati in a forma coalitia majoritara ,ceea ce ar fi putut provoca instabilitate politica si lipsa unui partener de dialog pentru liderii europeni.

Cu 3 zile inainte de scrutin – Intra in scena Turcia
   Criza Olanda-Turcia , venita de niciunde si fara nicio explicatie rationala , a servit pentru a mobiliza cetatenii la vot si pentru a reda partidului de guvernamant aparenta de fermitate si verticalitate , exact ceea ce i se reprosa in mod principal.
   Cum sa satisfacem atat tendintele xenofobe si islamofobe dar sa parem in acelasi timp aparatori ferventi ai Uniunii Europene ?
   Expulzam noaptea o femeie , ministrul pentru familie si probleme sociale din Turcia , venita in vizita la diaspora din Olanda.
   Pare absurd? Nu e daca satisface emotional un segment de populatie suficient cat sa modifice rezultatul votului in directia dorita.

Rezultat

   Olandezii participa in numar impresionant la vot- 80%, partidul de guvernamant primeste al 3-lea mandat de guvernare.
   Europa e fericita.
   Turcia pare nefericita si revoltata dar adevarul e ca acest scandal i-a intarit pozitia lui Erdogan ca singurul aparator al demnitatii natiunii iar cetatenii turci vor fi mobilizati sa voteze la referendum , fie si din spirit de fronda impotriva umilintelor indurate.

-
  Personal , mi-i imaginez pe sefii Serviciilor Secrete Externe din Olanda si Turcia , band impreuna o cafea turceasca ,depanand cordial amintiri din tinerete si sunand din cand in cand secretarele ca sa mai difuzeze pe retelele de presa un comunicat indignat ,atat din partea Olandei ,cat si din partea Turciei...
-http://www.express.co.uk/news/politics/754516/Dutch-election-2017-will-Geert-Wilders-win-latest-polls-Netherlands-election
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu